Een vernieuwde kennismaking met Mad Hat in de Nieuwstraat

Foto: Mad Hat

Mad Hat is geen onbekende koffiezaak in de Oosterhoutse binnenstad. Sinds kort is Audrey met haar zaak verhuisd van het Arendshof naar de Nieuwstraat. Tijd om vernieuwd kennis te maken.

Je vergeet de tijd…

Als je binnenkomt in de koffie- en theezaak Mad Hat aan de Nieuwstraat lijkt het even of de tijd stil staat. Of waar je de tijd helemaal kunt vergeten. Want aan de grote wand hangen klokken die allemaal een andere tijd aangeven. Het lijkt wel of je in de film Alice in Wonderland terecht bent gekomen, op de Mad Hat Tea Party. En ja, daar komt de naam ook vandaan, zo vertelt een enthousiaste Audrey Kroon wanneer we in haar nieuwe zaak aan een kop koffie zitten.

Bubble Tea

“Tot voorkort hadden we een zaak in het overdekte gedeelte van het Arendshof. Maar toen we dit sfeervolle pand op het oog kregen waren we meteen verkocht! En sinds enkele weken zitten we hier met veel plezier”. Mad Hat zit nu in het pand waar fotograaf Gerard Kievits heeft gezeten aan de Nieuwstraat. “Mooi in de straat van het overdekte winkelcentrum naar de Arendstraat, tussen allemaal unieke winkeltjes. Geen grote winkelketens, maar vooral eigen ondernemers. En dat geeft veel sfeer in de Nieuwstraat!”. Audrey serveert met haar team drankjes met een beleving. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bubble Tea? “We zijn de enige in heel Oosterhout waar je deze trendy drank kunt drinken. Dat is een combinatie van thee, melk of yoghurt met siroop en poppende balletjes. Een hele bijzondere ervaring!”

Ook voor lunch en borrel

Wat ook meteen opvalt als je binnenkomt is de ronddraaiende gebaksvitrine met allemaal kleine glaasjes en gebakjes. “We hebben bewust gekozen voor kleine gebakjes voor een schappelijke prijs. Zo kun je meerdere smaken proeven. Mix & Match noemen wij dat. En je kunt natuurlijk ook per tafel bestellen en dan van elkaar proeven. En alles wordt lokaal gemaakt”. Naast koffie en gebak kun je ook tussen de middag goed lunchen bij Mad Hat. “Flammkuchen, hamburgers, soepen, salades, tosti’s…” Audrey somt even op wat je allemaal op de lunchkaart kunt vinden. “Niet alleen voor de lunch hoor! Ook voor een borreltje kun je lekker plaatsnemen aan een van de tafeltjes.” Audrey raakt niet uitgepraat over haar lunchroom/koffiezaak. En terecht! “Zo zijn we op koopavond altijd minimaal tot 21.00 uur
open. Want als het gezellig is, dan gaan we gewoon langer door!” We kunnen concluderen: Mad Hat is een bezoekje meer dan waard!

Meer informatie

Je vindt Mad Hat op de Nieuwstraat 22a. Maandag open van 10.00 tot 18.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur (minimaal) en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens Koopzondagen is Mad Hat open van 12.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen