Eigenwijzer en VV Oosterhout geven nu ook voetballes aan peuters en kleuters

Aniek Schrauwen, Charlton Vicento en Ruud Looijmans
Foto: VV Oosterhout

De nieuwe Eigenwijzer Voetbal Akademie is er speciaal voor kinderen van 3, 4 en 5 jaar die willen leren voetballen.

Voetballes voor peuters en kleuters

Op zondag 22 november start de nieuwe Eigenwijzer Voetbal Akademie, een unieke samenwerking tussen Eigenwijzer Dans Akademie en VV Oosterhout. Deze Akademie richt zich exclusief op jongens en meisjes van 3, 4 en 5 jaar die spelenderwijs en met veel plezier gaan leren voetballen. Een doelgroep die tot op heden niet of nauwelijks wordt bereikt door de voetbalwereld. De trainingen zullen afwisselend worden gegeven in de zaal bij Eigenwijzer en op Sportpark de Contreie, zodat er op verschillende ondergronden wordt getraind. Het unieke van dit concept is dat dit in de regio Oosterhout de eerste mogelijkheid is om peuters en kleuters ‘op voetbal’ te doen.

Trainer Charlton Vicento

Diegene die deze jonge kinderen gaat leren voetballen is topvoetballer Charlton Vicento, Op vijfjarige leeftijd is Charlton begonnen met voetbal bij D.W.O. in Zoetermeer, als snel werd hij benaderd door RVC Rijswijk om op een hoger niveau te komen spelen. Daar is Charlton tot zijn vijftiende actief geweest, waarna hij door ADO Den Haag is gescout. Bij ADO is Charlton op zijn 17e gedebuteerd in de Eredivisie. Na een tussenjaar in Griekenland is Charlton bij Willem II in Tilburg is gaan spelen waarmee hij kampioen werd in de Jupiler League. Na Willem II heeft Charlton nog drie jaar bij Helmond Sport gespeeld, waarna het tijd werd voor een maatschappelijke carrière en hij bij de topamateurs van Kozakken Boys is gaan spelen. Dit seizoen speelt Charlton in de 3e divisie bij Stedoco.

Iets voor jouw kind?

Deze uitgebreide ervaring wil Charlton dolgraag en enthousiast overbrengen op deze jonge kinderen, door ze spelenderwijs de belangrijkste voetbalskills te leren. Tijdens de trainingen zullen de kinderen balvaardig worden gemaakt en kennis maken met dribbelen, passen-trappen en schieten. Vanaf 5 jaar zullen de kinderen vervolgens aansluiten bij de jeugdopleiding van VV Oosterhout, waar de aangeleerde skills verder worden uitgebreid. Om de persoonlijke aandacht voor de kinderen te kunnen garanderen wordt er gewerkt in groepjes van maximaal 5 kinderen. Interesse om je peuter of kleuter aan te laten sluiten? Mail dan vandaag naar [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden