Online Open Huis Frencken College van start

Foto: Frencken College

Rector Kokke: “Alles gaat online! Gelukkig hebben we veel vast weten te leggen op video met onze enthousiaste leerlingen en docenten!”

Online Open Huis

Na de feestelijke editie van het Open Huis 2020 waarin het toen net geopende nieuwe schoolgebouw werd gepresenteerd, is dit jaar alles anders. Ook een ‘snelwandeling’ met tijdsloten bleek geen optie om toekomstige leerlingen met hun ouder(s) een warm welkom op school te heten. “Er is zoveel mogelijk sfeer en korte informatie gevangen in een serie vlotte video’s”, vertelt rector Pharaïlda Kokke. “Dat is een heel andere manier natuurlijk dan we gewend zijn. Het resultaat is echt iets waar iedereen die eraan meewerkte trots op mag zijn. Leerlingen, docenten, het gebouw, vakken en kenmerkende Frencken thema’s zijn in beeld gebracht. Ze geven een mooi beeld van het moderne Frencken. Hopelijk gaat dit met name leerlingen uit groep 8 helpen bij de keuze van een middelbare school – bovenop hun bezoek van vorig jaar.”

Digitale ‘speeddates’

Er staan ook ‘digitale speeddates’ gepland. In eerste instantie zouden die op de school zelf worden gehouden als afsluiter van een korte snelwandeltour met tijdsloten. “Een speeddate is een persoonlijk gesprek met een mentor of coach van de brugklas en een Frencken-leerling om alle vragen die er nog zijn te stellen. Even dat persoonlijke contact. Leerlingen uit groep 8 met een havo- en/of vwo-advies worden – samen met hun ouders – van harte uitgenodigd hier gebruik van te maken in de week van 1 t/m 6 februari 2021.

Online Open Huis voor iedereen!

Verder geen ingewikkelde apps of downloads: op de website van het Frencken zijn alle filmpjes verzameld op een Open Huis-pagina. “Gelukkig hebben we vorig jaar onze website vernieuwd, zodat er al veel up-to-date informatie over ons onderwijs online staat,” sluit Pharaïlda Kokke af. “We zijn erg benieuwd naar de eerste reacties. Er staat nog meer op de planning: dit Open Huis duurt nog tot begin maart!” Op 9 en 11 maart 2021 is de centrale aanmelding. En mocht je nog vragen hebben, kijk dan op de onderstaande link voor meer informatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden