“Geniet van je overwaarde met de Levensrente hypotheek”

Foto: Shutterstock.com

Heb je overwaarde op je huis en wil je dit geld ‘uit de stenen halen`? Dat kan met de Levensrente hypotheek. Johannie Brenders van BreAss geeft uitleg.

Levensrente hypotheek

Eenmaal met pensioen wil je optimaal genieten. Misschien heb je overwaarde op je huis en wil je dit geld ‘uit de stenen halen`? Of wil je een andere woning kopen? Dat kan met een Levensrente hypotheek. Hierbij heb je de zekerheid van vaste en betaalbare maandlasten en kun je onbezorgd je overwaarde verzilveren. Johannie Brenders van BreAss legt het uit: “Is de waarde van uw woning hoger dan je hypotheek? Dan heb je overwaarde. Je bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit als het ware `vast` in jouw huis. Met dit geld kun je veel dingen doen zoals verbouwen, een camper kopen om coronaproof te reizen, zorg inkopen of misschien je kinderen financieel helpen. Met de levensrente hypotheek kunt u de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van je woning. Op die manier haalt je het geld uit de stenen van het huis om dingen te doen die voor jou waardevol zijn”.

Hoe werkt het?

Johannie: “Als je je hypotheek oversluit naar een Levensrente hypotheek hoeft je je geen zorgen te maken over een rentewijziging of de naderende einddatum van jouw lening. De levensrente hypotheek is namelijk een aflossingsvrije lening waarbij de rente levenslang vaststaat en zonder einddatum. Je behoudt dus dezelfde vaste lage lasten zolang je in de woning blijft wonen. Je kunt de overwaarde verzilveren door een hogere lening te nemen, maar dat hoeft dus niet. Het is namelijk ook mogelijk om je huidige lening over te sluiten naar de Levensrente hypotheek vanwege de vaste lage rente. Ook voor de aankoop van een andere woning kun je kiezen voor de Levensrente hypotheek, zolang de totale lening niet hoger is dan 50% van de waarde van je nieuwe woning. Dit betekent zorgeloos wonen in jouw nieuwe huis met de zekerheid van vaste lage lasten, zolang je in de woning woont.”

Speciaal voor mensen met een AOW

Omdat bij een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten lager zijn dan bij een annuïteitenhypotheek kunnen ook mensen met een AOW of een klein pensioen een aanzienlijk bedrag aan overwaarde van hun woning opnemen. Johannie: “Er is een stijgende behoefte bij sommige AOW-ers om waarde uit hun woning te onttrekken. Dit betreft vaak mensen die minder geld hebben waarover ze direct kunnen beschikken. Zij wonen doorgaans al langer in dezelfde woning en hebben daardoor een flinke overwaarde. Dit product onderscheidt zich van andere hypotheken omdat de rente levenslang vaststaat en er geen einddatum op de lening zit. Met deze transparante eerlijke oplossing kan juist deze doelgroep financieel ruimer leven.” Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wil je een persoonlijk advies? Johannie Brenders van BreAss helpt je graag verder! Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden