Eastwood: barbecue-gerechten om je vingers bij af te likken!

Foto: Oosterhout Nieuws

Sinds enkele weken bezorgt Beef, Beer & BBQ restaurant Eastwood aan huis en volgende week opent het restaurant binnen. Oosterhout Nieuws nam alvast een kijkje en sprak met eigenaar John de Haas.

Eastwood

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk waarom het restaurant Eastwood heet. Een grote foto van Clint Eastwood siert de wand van het restaurant. Eigenaar John de Haas begint zijn verhaal: “De naam van ons restaurant is niet alleen een halve vertaling van Oosterhout. Het is voornamelijk de naam van een van de meest iconische acteurs die Hollywood ooit kende: Clint Eastwood. Ook de gerechten op de kaart zijn naar films vernoemd waarin hij speelde. Zo is er een Dirty Harry brisket en zijn er desserts vernoemd naar The Good, The Bad and The Ugly.”

Muziek en film

Film en muziek zijn een beetje de rode draad in het leven van John. Ooit was hij slagwerker, maar toen hij hiermee moest stoppen wegens zijn gezondheid is hij verdergegaan in de film. Hij maakte films, schreef boeken, was docent op het Dongemond College en is dus sinds kort restaurateur in Oosterhout. “Eigenlijk was ik op zoek naar een horecazaak in de buurt van Breda en stuitte ik min of meer bij toeval op dit pand. Op de website van de horecamakelaar zag het er al veelbelovend uit, maar toen ik het in het echt zag was ik helemaal verkocht. Zeker wanneer je bedenkt dat ons restaurant is gevestigd in een van de gezelligste straten van Brabant.”

Barbecue (vegan) gerechten

Het concept van Eastwood verzon familieman John samen met zijn zoon Mitchel, die een restaurant runt in Maastricht. Samen trokken ze de jonge chef Tom de Rooij aan, voorheen werkzaam bij Noble Kitchen, die het concept omzette in de gerechten die nu op de kaart staan. “In ons restaurant staan barbecue gerechten centraal. Nagenoeg alle gerechten worden bereid in onze bijzondere rookovens en houtskoolovens om het echte TexMex gevoel te creëren”. Ook aan de veganistische eter is gedacht. “Natuurlijk is het niet zo dat we alleen maar vleesgerechten van de barbecue hebben. We hebben bijvoorbeeld een hele lekkere vegan burger op de kaart staan. En onze vegan bitterballen zijn haast niet van bourgondische bitterballen te onderscheiden!”

Patisserie

Die vegan gerechten waren een ‘must-have’ voor Suzanne, dochter van mede-eigenaar Birgit Booij, die boven het restaurant woont. Zij is iedere dag in de keuken aan het werk om de lekkerste gebakjes en desserts te maken. “Suzanne is een hele goede patissier en het zou jammer zijn om haar talent niet in te zetten in ons restaurant. Zij maakt niet alleen het banket en gebak bij de koffie, maar ook de mooiste desserts die in een sterrenrestaurant niet zouden misstaan.”, zo vertelt een trotse vader. John heeft naast zijn dochter nog meer jonge mensen in het restaurant en de keuken staan. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Daarom geloof ik erin dat we jonge mensen de ruimte moeten geven om te groeien in ons restaurant. We hebben altijd nog ruimte voor goede horecatijgers en zijn dringend op zoek naar bezorgers!”

Speciale bieren

In de gezellige binnentuin hangt een grote plaat aan de muur met allerlei soorten speciaal bier. “We hebben een mooie en uitgebreide kaart met speciaal bieren”, zo gaat John trots verder. “Bier en barbecue zijn elkaars vriendjes, dus die ruime bierkaart moest er zeker komen! Naast vier bieren die we altijd op de tap hebben, is er ook 1 tap waar iedere maand een ander biertje uit de kraan komt. Ook hebben we meer dan 30 verschillende soorten flessen bier altijd op voorraad. De meest bijzondere daarvan is voor mij de St. Louis Kriek. Die heb ik in het assortiment als eerbetoon aan mijn vader Louis die 7 jaar geleden is overleden. Symbolisch is ook de 3,70 euro die wij voor dit biertje vragen. 1937 was namelijk het geboortejaar van mijn vader!”

Vier de verjaardag van Clint

John stroomt over van de ideeën. Hij straalt wanneer hij vertelt over de thema-avonden die hij wil gaan organiseren. Maar eerst moet het restaurant openen. “Vanaf volgende week mogen onze gasten eindelijk binnen van de gezelligheid en sfeer van Eastwood komen proeven. We kunnen niet wachten tot we eindelijk volledig aan de slag mogen!” Maar waarom zou je eigenlijk wachten? Je kan nu al de lekkerste gerechten van de barbecue laten bezorgen. “Maandag is het de 91ste verjaardag van Clint Eastwood. Wie die dag bij ons een bestelling afhaalt of bij ons in de binnentuin iets nuttigt, krijgt van ons een kleine portie chickenwings om die verjaardag te vieren!” Het is nog maar een voorproefje van de vele verrassingen die John en zijn team voor je in petto hebben…

  • Eastwood is te vinden aan de Klappeijstraat nummer 17.
  • KLIK HIER om te bestellen via Thuisbezorgd
  • KLIK HIER om te reserveren in het restaurant
  • eastwood.nu

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden