Wondermooi Zwanger zorgt voor een ontspannen voorbereiding op de bevalling

Op 16 augustus opent Djotha de Moel haar praktijk Wondermooi Zwanger in het Van Halderengebouw aan de Catharinastraat 42. Oosterhout Nieuws nam alvast een kijkje en sprak met eigenaresse Djotha.

Wondermooi Zwanger

“Sinds november 2019 ben ik met Wondermooi Zwanger al actief in Werkendam en Babyloniënbroek. Toen ik hoorde dat er in Oosterhout een plaats vrij kwam in het voormalige Van Halderengebouw, ben ik meteen gaan bellen. En volgende week open ik de nieuwe vestiging van Wondermooi Zwanger!” Aan het woord is Djotha de Moel, moeder van twee kinderen. “In mijn praktijk kunnen zwangere vrouwen en hun partner terecht voor zwangerschapscursussen, partnerworkshops, baby- en zwangerschapsmassage.”

Geen ouderwetse ‘puflessen’

Djotha: ”Een zwangerschapscursus is de perfecte voorbereiding op de bevalling, hoe deze ook verloopt. Iedere les heeft een eigen thema, bijvoorbeeld over verschillende soorten weeën, hoe je daarmee om kunt gaan en wat er met je lijf gebeurt tijdens de zwangerschap en bevalling. Natuurlijk geef ik ook praktische tips over de kraamtijd en de eerste periode met je pasgeboren baby. Het is vooral op een leuke en ontspannen manier bezig zijn met je zwangerschap. Vroeger werden deze lessen ook wel ‘puflessen’ genoemd. Maar tegenwoordig puffen we niet meer. Dan zit je ademhaling namelijk hoog en je ademhaling moet naar beneden. Daar moet de baby immers ook vandaan komen!”

Partner krijgt rol bij bevalling

Het welzijn van de zwangere vrouw staat bij Wondermooi Zwanger voorop. “Iedere les beginnen we met een vragenrondje. Ik vraag dan hoe het met de baby en de zwangerschap gaat. Maar ik vraag ook hoe het met de aanstaande moeder gaat. Dat is minstens net zo belangrijk!” En wanneer je kiest voor een partner workshop, dan wordt je partner ook begeleid. “Je komt dan met zijn tweeën, maar de workshop is voornamelijk gericht op de partner. Partners hebben vaak geen idee wat zich te wachten staat. We zorgen ervoor dat de partner ook een rol krijgt bij de bevalling en niet als een kip zonder kop door het huis gaat rennen wanneer het moment daar is.”

Zwangerschaps- en Babymassage

Ook voor een zwangerschapsmassage kun je bij Djotha terecht. “Dat is puur ter ontspanning. Zacht en liefdevol, dus niet gericht op de spieren. Het is best fijn om jezelf af en toe te laten verwennen en het zwangere lichaam rust en ontspanning te geven.” Daarnaast geeft Djotha ook training babymassage. “Door massage en aanrakingen wordt het hormoon oxytocine aangemaakt dat een gevoel van geborgenheid en geluk geeft. Deelnemers leren technieken aan en krijgen tips mee die thuis kunnen worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij buikkrampjes.”

Wondermooie opening!

“Aankomende week kan iedereen kennis maken met de nieuwe praktijk,” zo vertelt Djotha trots. “Op maandag 16 augustus tussen 10.00 en 11.00 uur en op woensdag 18 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur geef ik een gratis proefles voor maximaal 8 deelnemers per keer. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via whatsapp 06 – 180 960 24. Daarnaast is er op donderdag 19 augustus vanaf 20.15 uur een vrije inloop tijdens een mini-mocktailparty. En alle bezoekers krijgen in de eerste week de kans om aan het rad te draaien met diverse mooie prijzen waaronder kortingen op workshops en cursussen of een gratis massage.” Wil je meer informatie over praktijk Wondermooi Zwanger, kijk dan op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden