Aquariumgek is een walhalla voor iedereen met siervissen

Foto: Oosterhout Nieuws

Aquariumgek aan de Leijsenhoek is een walhalla met meer dan 15.000 vissen in ruim 500 aquaria voor iedereen die siervissen wil houden!

Eduard is Aquariumgek

“Het aantal vissen is de afgelopen periode flink uitgebreid en we hebben inmiddels meer dan 440 soorten gezelschapsvissen, garnalen en roofvissen,” zo begint Eduard Sandig van Aquariumgek zijn verhaal. In het pand waar hij tot enkele jaren geleden dagelijks brood en banket bakte, kun je tegenwoordig een heus walhalla vinden voor iedereen die graag siervissen wil houden. “Sinds de lockdowns hebben we vooral ons assortiment verder uitgebreid met hardware. Denk daarbij aan pompen, verwarmingen, CO2-sets en allerlei materialen op het gebied van aquascaping. Dat laatste is alles was ‘niet-techniek’ is in een aquarium zoals stenen en rotsen. En we zijn tegenwoordig 7 dagen per week open!”

Bedrijfsleider Fione

Het enthousiasme spat van de nieuwe bedrijfsleider Fione af. Ze vult Eduard aan: “Nieuw in onze winkel zijn ook de giftsets die we tegenwoordig aanbieden. Deze zijn voor ieder gewenst bedrag te verkrijgen en we stellen een compleet pakket samen, helemaal naar wens van de gever. Dat is een leuk cadeau voor verjaardagen, een trouwdag of jubileum op het werk. En natuurlijk hebben we ook gewoon cadeaubonnen die naar eigen inzicht in onze winkel te besteden zijn!” Eduard is trots op de nieuwe bedrijfsleider: “Fione vult ons team perfect aan en snapt precies hoe ik graag wil dat er in de winkel met onze klanten en medewerkers wordt omgegaan. Maar het belangrijkste is dat ze weet hoe ze met onze vissen moet omgaan.”

Dierenwelzijn op nummer 1

Eduard: “Het belangrijkste vind ik dat zowel ons personeel als onze klanten goed zijn voor onze vissen. Het welzijn van de vissen gaat altijd voor. Zo mogen mijn medewerkers ook besluiten om een klant geen vissen te verkopen wanneer zij denken dat die klant niet goed is voor de beestjes. Maar vaak kun je met het juiste advies en door met klanten in gesprek te gaan zorgen dat ze toch met een goed gevoel naar buiten gaan.” En juist in dat advies zit het grote verschil volgens Eduard. “Bijna 40% van alle klanten die hier binnenkomt voor een eerste aquarium, gaat hier na een goed advies de deur uit zonder. Zo is een kom echt niet meer van deze tijd en niet goed voor het welzijn van de vissen. En je moet er wel de tijd voor hebben.”

Drie hoofdlijnen voeding

“Belangrijk is ook te kijken naar je vissen wanneer je ze te eten geeft. Daar kun je gerust 10 minuutjes voor uittrekken. Een vis heeft namelijk geen maag, maar alleen darmen. Vissenvoer is dus na ongeveer 8 uur weer uit het lichaam. Je kunt de meeste vissen daarom ook beter twee maal per dag voeren. En uiteraard geven wij graag een passend voeradvies, want iedere soort vis en ieder type aquarium is weer anders. Daarom hebben we ook drie verschillende hoofdlijnen voer in onze winkel. Naast ons eigen huismerk hebben we ook nog twee lijnen op basis van 100% natuurlijke voeding. Zo komen je vissen aan alle nodige voedingsstoffen.”

Advies op maat

Service staat nog hoog in het vaandel bij Aquariumgek. Eduard: “Als iemand een aquarium heeft dat midden in de nacht lek blijkt te zijn, dan stap ik uit bed en ga ik kijken wat voor de vissen de beste oplossing is. En ik geef het advies om tijdig contact op te nemen met de verzekering. Vaak is niet alleen het aquarium verzekerd, maar kun je ook het laminaat eronder van de verzekering terugkrijgen.” Het geven van advies op maat is hier sowieso dagelijkse kost. “Ook wanneer iemand een aquarium op locatie wil laten plaatsen en inrichten geven wij graag een advies op maat. Denk hierbij aan het inrichten van een aquarium in de receptieruimte van een kantoor bijvoorbeeld. En voor het onderhoud van het aquarium hebben wij diverse onderhoudscontracten, zowel voor bedrijven als particulieren.”

Brabantse Gastvrijheid

Inmiddels weten de echte liefhebbers van siervissen steeds vaker de winkel aan de Leijsenhoek te vinden. Fione: “Veel van onze klanten komen geregeld langs. Soms uit alle uithoeken van Nederland of zelfs België! En soms zelfs alleen voor de gezelligheid en een bakje koffie. Maar dat kan hier ook gewoon! En het leuke is dat we bijna altijd zeven dagen per week open zijn. Dus ook op zondag, wanneer de meeste mensen vrij zijn. Alleen in augustus zijn wij alle zondagen gesloten.” Eduard vult haar aan: “Maar ook dan ben ik gewoon beschikbaar bij calamiteiten, al is het midden in de nacht!” Duidelijk is dat hier mensen bezig zijn met passie voor hun vak! Ben jij ook zo’n Aquariumgek? Ze zoeken nog een nieuwe weekendhulp voor het schoonmaken, advies geven en draaien van de kassa. Ben jij ouder dan 16 jaar, zijn siervissen je hobby en ben je ook beschikbaar op zondag? Loop dan eens binnen voor een kennismakingsgesprek

  • Je vindt sierviskwekerij Aquariumgek aan de Leijsenhoek 51 in het centrum, schuin tegenover het busstation.
  • www.aquariumgek.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Aquariumgek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen