Aankomende zondag grand finale van ‘De Nieuwe Strot’

Foto: René van Bijnen / De Nieuwe Strot

Zondag 28 april vindt in de Kleine Zaal van Theater de Bussel de finale plaats van De Nieuwe Strot, de leukste zangwedstrijd van Brabant.

Finale De Nieuwe Strot

Op zondag 28 april is het zover: de grande finale van de meest vermakelijke zangwedstrijd van Brabant, De Nieuwe Strot, zal plaatsvinden in de intieme setting van de kleine zaal van Theater de Bussel. De uiteindelijke winnaar krijgt de kans om op zondag 25 mei op te treden tijdens het Parkfeest, samen met de Talentband, en zal tevens de mogelijkheid krijgen om een demo op te nemen in de SWAMP studio in Raamsdonk.

Finalisten

De drie finalisten – Margret Balentien, Corné van Mook en Jasmijn van Roessel – zullen elk twee nummers ten gehore brengen, waarbij ze worden begeleid door de Talentband. Een van de nummers zal een herhaling zijn van wat ze eerder ten gehore brachten tijdens de halve finale, terwijl het andere nummer nieuw zal zijn. Gedurende de weg van de voorrondes naar de finale zijn de finalisten gecoacht op presentatie, performance en stemzuiverheid door zangcoach Maartje van Bijnen.

Deskundige jury

De jury bestaat uit vier deskundigen op het gebied van zang en muziek: Jeroen van den Bos (programmeur van het Parkfeest), Tiny Schoones (pianodeskundige en betrokken bij de Nachtegalen), Hans Vermeulen (zanger-entertainer) en Elrieke van Gelderen (zangcoach). De presentatie van de finale wordt verzorgd door Roosmarijn van Dijk en Martine Huijbregts.

Ben erbij!

Natuurlijk zal ook de winnaar van 2023, Linda Wouters, aanwezig zijn. Niet alleen om een paar nummers te zingen, maar ook om de winnaar van De Nieuwe Strot 2024 te kronen. De finale belooft een bijzonder evenement te worden, waarbij de kandidaten een extra boost krijgen – een verrassing die nog onthuld zal worden. De zaal opent om 14.30 uur en de finale begint om 15.00 uur, dus zorg ervoor dat je op tijd bent, want vol is vol. En zoals altijd is de entree gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen