Fotoclub De Ontspanner geeft blijvend cadeau aan Museum Oud Oosterhout

Foto: Marianne Zuur / Museum Oud Oosterhout

Wethouder Willem-Jan van der Zanden zal zaterdag om 11.30 uur, samen met Marina van Wissen van De Ontspanner en Fons Fluitman van Oud Oosterhout, de onthulling verrichten.

Coronasteun

Tijdens de coronaperiode ontving Fotoclub De Ontspanner financiële steun van de gemeente Oosterhout, wat zeer welkom was voor de 21 leden. Ondanks dat fysieke bijeenkomsten niet mogelijk waren en sommige kosten doorliepen, besloot de club een deel van het geld te besteden aan een blijvend project dat gedeeld kon worden met een andere culturele instelling. De gemeente wilde met dit extra subsidiebedrag niet alleen compensatie bieden, maar ook toekomstige activiteiten stimuleren. Voor een fotoclub, die zich richt op het vergroten van plezier in de hobby en het tonen van beelden aan de gemeenschap, was dit een perfecte gelegenheid.

Fotografie

Op zoek naar een geschikt doel kwam de club uit bij Museum Oud-Oosterhout, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt uit Oosterhout en de rest van Nederland. In overleg met de conservator en het museumbestuur ontstond het idee om foto’s van vroeger en nu bij de miniatuurpanden in het park te plaatsen. De fotoclubleden fotografeerden panden in het centrum van Oosterhout en combineerden deze nieuwe foto’s met oude beelden uit de museumcollectie en van de Facebookgroep Oosterhout Nb. Dit resulteerde in zes prachtige panelen. Het project gaf veel voldoening en zorgde voor stimulans, verbinding en sociale cohesie binnen de club. De hoop is dat de museumbezoekers zullen genieten van deze mooie amateurkunst.

Meer info

Wethouder Willem-Jan van der Zanden zal zaterdag om 11.30 uur, samen met Marina van Wissen van De Ontspanner en Fons Fluitman van Oud Oosterhout, de onthulling verrichten. Museum Oud-Oosterhout is te vinden aan de Bredaseweg, naast restaurant Paradijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen