Frencken haalt ruim 1200 euro op voor Make A Wish

Foto: Lidi Toepoel (Frencken College)

Donderdagavond vond op het Mgr. Frencken College het Benefietconcert plaats waarbij de volledige opbrengst van maar liefst 1203,09 euro ten goede kwam aan de stichting Make A Wish.

Heel het Frencken doet mee!

Het Frencken Benefietconcert wordt jaarlijks georganiseerd door muziekleerlingen uit 5 VWO. Zij kozen zelf het goede doel waarvan de opbrengst van de avond heenging. Tijdens de avond waren er optredens van leerlingen uit alle jaren. Van brugklasbandje tot 6 VWO-zangeres en zelfs enkele docenten waagden zich op het podium.

Opdracht waar muziek in zit

Als opdracht voor het vak muziek moesten 5 VWO leerlingen het gehele concert voorbereiden en organiseren. Zo hielden ze audities om vooraf de beste preformers te selecteren. Hiermee leerden ze niet alleen hoe je anderen beoordeelt, maar ook vaardigheden zoals communicatie en presentatie. Naast een leuke avond, die voor iedereen toegankelijk was, was het dus ook een leerzaam proces voor deze Frencken leerlingen. En bovendien kon er aan het eind van de avond een mooie cheque worden gepresenteerd met een opbrengst van 1203,09 euro voor Make A Wish.

Het goede doel: Make A Wish

De Make A Wish Foundation is een non-profitorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. De organisatie werd in 1980 opgericht in Austin in Amerika waar toen de 7-jarige Chris Greicius in het ziekenhuis werd opgenomen met leukemie. Door de inzet van het ziekenhuispersoneel en met de hulp van anderen kon men (voor een dag) zijn grootste wens (politieagent worden) in vervulling laten gaan. Door alle belangstelling van de media is toen de organisatie opgezet. In eerste instantie vervulde de organisatie alleen wensen van kinderen uit de VS, maar in 1983 breidde de organisatie uit naar anderen landen. Op dit moment is de organisatie in meer dan 30 verschillende landen actief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen