MKB Oosterhout zet zich in voor een schone stad met ZAP-actie

Foto: Hans Keur

Op 19 juni organiseerde MKB Oosterhout een inspirerende en waardevolle ZAP-actie, waarbij deelnemers zwerfafval verzamelden in de binnenstad.

ZAP-actie

Woensdagavond verzamelden de leden van MKB Oosterhout zich op het Bouwlingplein. Na een korte uitleg over de route en het belang van afvalinzameling, gingen de deelnemers onder begeleiding van ervaren ZAPpers, uitgerust met grijpers en vuilniszakken, in kleine groepen op pad. De sfeer was enthousiast en er heerste een sterke saamhorigheid onder de deelnemers. Tijdens de opruimactie kwam de omvang en diversiteit van het zwerfafval in de stad naar voren. Van blikjes en pizzadozen tot ondergoed en automatten; het was schokkend om te zien hoeveel afval er zomaar wordt weggegooid. Na slechts een uur opruimen, hadden de deelnemers al een aanzienlijke hoeveelheid afval verzameld.

Zwerfafval

Zwerfafval blijft een hardnekkig probleem dat voortdurende aandacht vereist. Een eenmalige opruimactie is niet voldoende om het probleem op te lossen. Daarom zijn in Oosterhout steeds meer vrijwilligers actief als ZAPpers, die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Deze vrijwilligers kunnen rekenen op steun van de gemeente. MKB Oosterhout wil met deze actie het belang van het werk van de vrijwilligers onderstrepen. Iedereen die ook wil bijdragen aan een schone leefomgeving, kan zich aanmelden als ZAPper via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen