Covergirl Riet ontvangt eerste exemplaar ‘De Voordeur van Oud-West’

Foto: Screenshot Stichting Waardemakers

Afgelopen weekend lanceerde Stichting Waardemakers de tweede editie van ‘de Voordeur’, dit maal over de wijk Oud-West.

De Voordeur

‘De Voordeur’is een project over delen van Oosterhout waarbij het heden en het verleden uitgebreid aan bod komen. Het project loopt al enige tijd. Eerder brachten we een eerste exemplaar uit, over het Museumkwartier van Oosterhout. Bekende en onbekende Oosterhouters worden geïnterviewd over het wonen in de betreffende wijk en de historische straatnamen worden uiteengezet in een aantrekkelijk verhaaltje, wat samen toch een stukje Oosterhoutse geschiedenis vormt.

Bijzondere kenmerken

Bijzondere kenmerken van de wijk worden in de spotlight gezet, zoals bekende bedrijven, water, bijzondere stukken natuur, kunst of monumenten. Compleet zijn ze nooit, het is een momentopname van dat wat er op dat moment is. De inhoud wordt mede bepaald door de bewoners van de buurt, die vooraf middels een enquête hun voorkeuren en nieuwsgierigheid kunnen doorgeven. Het eerste exemplaar was voor covergirl Riet, dik in de 80 en bijna haar hele leven woonachtig in de wijk Oud-West.

Deel drie al in de maak

En voor wie nog wat te sparen wil? Ook de derde editie is inmiddels in de maak! Het betreft een deel van het oude centrum, de hoek van de Rulstraat, de St Jansstraat en de Laan. Het Giethuiserf en de Willemstraat, tot aan de van Duivenvoordestraat en de Torenstraat. Ja, dat is een beetje een ingewikkeld stuk, maar wel reuze interessant. Er zitten enorm veel verhalen verstopt in de straatnamen aldaar. Dat wordt dus ongetwijfeld weer een bijzondere editie, met een eigen karakter.

Aanvullende podcasts

In iedere buurt worden ook podcasts opgenomen met bewoners, die nog even haarfijn uitleggen hoe mooi het buurtje is. In de tijdschriften zitten QR codes die verwijzen naar deze verhalen. De Voordeur van Oud-West is voor 7,50 euro te koop in de wijk bij Rombouts Tweewielers en Loretta’s Broodjes (op het Tricorp Terrein). Daarnaast zal bij de Pannehoef in Arendshof het tijdschrift van Oud-West én het Museumkwartier verkocht worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen