Stichting Met je Hart start jaarlijkse campagne tegen zomereenzaamheid

Foto: St. Met je Hart

Het doel is om de bewustwording rondom zomereenzaamheid te vergroten en mensen te motiveren om ouderen bij hun activiteiten te betrekken.

Stichting met je Hart

Nederland werd vorig jaar wakker geschud door de campagne ‘Zomer vier je samen’, waarin Stichting Met je hart aandacht vroeg voor zomereenzaamheid onder ouderen. Deze campagne bracht een golf van bewustwording teweeg. Directeur Aimée Romme bouwt deze zomer voort op dit succes en roept opnieuw op: “Teken onze standpunten en nodig ouderen uit in je leven, want ‘Zomer vier je samen’!” Het doel is om de bewustwording rondom zomereenzaamheid te vergroten en mensen te motiveren om ouderen bij hun zomeractiviteiten te betrekken.

Zomer vier je samen

De zomerperiode, die voor velen een tijd van ontspanning en vakantie is, kan voor ouderen een tijd van intense eenzaamheid zijn. Directeur Aimée Romme van Met je Hart legt uit: “De zomer is voor de meeste mensen een fijne adempauze in een druk bestaan. Massaal gaan we op vakantie en sluiten scholen en sportverenigingen hun deuren. Het wordt stil op straat. Voor veel ouderen is dit een ramp in hun toch al eenzame bestaan. Juist dat ene praatje op straat, dat kleine moment van aandacht, betekent alles voor ze.” Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich in de zomer geregeld eenzaam, wat neerkomt op meer dan 950.000 mensen.

Oproep tot actie

“Op sociale media en op onze website doen we een oproep waarin we je uitnodigen onze standpunten te tekenen en te delen. Dus vind jij ook dat ouderen net als jij mogen meegenieten van een fijne zomer? Geloof jij in de kracht van inclusiviteit en positiviteit? Laat het ons weten, want samen kunnen we de pijn verzachten!” Daarnaast moedigt Romme mensen aan om praktische stappen te nemen, zoals een praatje maken met een oudere op straat, iemand uitnodigen voor koffie, of een kaartje sturen vanuit het vakantieadres. “Het is een kleine moeite met daadwerkelijke impact. Het is ongelofelijk hoe je met weinig moeite een ander zo gelukkig kan maken. Dat maakt me blij en trots. Het is een gelijkwaardige win-winsituatie en dat gun ik iedereen van jong tot oud.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen