Vrijwilligers en mantelzorgers in het zonnetje gezet

Foto: Surplus

Surplus bracht Nederlanders en statushouders samen, die vrijwilligers in het zonnetje zetten met persoonlijke boodschappen.

Bunta Beats

Afgelopen weekend vierde Oosterhout het jaarlijkse multiculturele festival ‘Bunta Beats’ in het Floralia Park. Het festival bood een rijk programma met muziek, dans, een festivalmarkt en heerlijk eten van over de hele wereld. Surplus vertegenwoordigde drie culturen tijdens het festival: Marije van Leeuwen en Tessa Michielse (Nederlands) samen met Yusuf (Turks) en Yaser (Jemenitisch). Zij zetten vele mensen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje.

Vrijwilligers en mantelzorgers

In Oosterhout wonen veel vrijwilligers, mantelzorgers en initiatiefnemers die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden. Bezoekers mochten aan een rad draaien, waarna een persoonlijke boodschap uit rolde. Deze boodschap bracht bij velen een glimlach op het gezicht, en ze konden stralend in het geknutselde zonnetje op de foto. Het was een mooie en warme dag, waar velen in het welverdiende zonnetje werden gezet.

Statushouders

Yusuf en Yaser zijn statushouders die door Surplus begeleid worden tijdens hun eerste jaar in Oosterhout. Statushouders zijn asielzoekers met een voorlopige of voorwaardelijke verblijfsvergunning en moeten veel zaken regelen. Surplus begeleidt deze nieuwe Oosterhouters samen met vrijwilligers van Aankomst tot Zelfredzaamheid en is altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne de Gouw via 06 – 186 00 690 of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen