Op weg naar het Parkfeest: Flemming

Foto: Richard Broekhuijzen by Wikipedia

Op 24 ,25 en 26 mei is het Slotpark hét podium voor de 26ste editie van het Parkfeest Oosterhout. Met nog drie weken te gaan licht Oosterhout Nieuws regelmatig een van de artiesten of acts uit. Deze keer de beurt aan een van de acts van de zaterdag: Flemming.

Flemming

Flemming, wiens echte naam Flemming Freddie Viguurs is en vernoemd is naar de zanger van Queen, heeft van jongs af aan een actieve rol in de muziekindustrie gehad, onder andere als songwriter en zanger in verschillende bands. In 2019 bracht de zanger zijn Engelstalige debuutalbum uit. Een jaar later maakte Flemming als soloartiest definitief de keuze voor het Nederlands. ‘Amsterdam’ is zijn eerste solosingle in het Nederlands, waarmee hij meteen een authentieke sound neerzet: frisse, catchy Nederlandstalige pop met een creatieve productie en gevatte teksten.

Diverse awards

Op 4 november 2023 lanceerde de zanger zijn titelloze album, volledig in het Nederlands. Dit album omvatte de eerder uitgebrachte hitsingles Amsterdam, Zij wil mij, Automatisch en Terug bij af (een samenwerking met Ronnie Flex), evenals een duet met Emma Heesters genaamd Doodsbang. Op 13 juli 2023 werd Flemming tijdens het televisieprogramma Renze door presentator Renze Klamer bekroond met een dubbelplatina plaat voor zijn single Automatisch en een triple-platina plaat voor Amsterdam, waarmee hij eerder al goud behaalde in België. Op 19 februari 2024 ontving hij als eerste Nederlander ooit een diamanten plaat voor zijn werk. En op zaterdag 25 mei staat hij om 17.00 uur gewoon op het Parkfeest!

Tickets

Tijdens deze editie van het Parkfeest kun je op vrijdagavond 24 mei genieten van tribute bands zoals 1984 (Simple Minds), Familie van Dijk (De Dijk), Elton John Tribute, Steamy Windows (Tina Turner) en The Scientist (Coldplay). Zaterdagavond 25 mei kun je genieten van De Oorzaak, Turmoil, Hannah Mae, Mell VF, Splendid, Roxanne Hazes, Flemming, Danny Vera & Ilse DeLange. Tickets voor vrijdag kosten 19,50 euro per stuk, tickets voor zaterdag 37,50 euro per stuk en een weekendticket (passe-partout) kost 49,50 euro. Binnenkort worden de namen voor de gratis familie-zondag 26 mei bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen