TSC JO19-2 kampioen na overtuigende winst tegen SC ’t Zand

Afgelopen zaterdag stond de allesbeslissende wedstrijd tussen JO19-2 van TSC en sc ’t Zand op het programma. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Eerste helft

Bij winst zou TSC kampioen worden. Het eerste half uur stond in het teken van zenuwen, wat leidde tot veel foutieve passes en gemiste kansen. In de 35e minuut kwam het eerste echte gevaar voor het doel van de tegenstander: een afstandsschot van Thijs dat in de rebound werd ingetikt door Tijn, wat de stand op 1-0 bracht.Kort daarna kreeg TSC onterecht een penalty tegen. Gelukkig wist doelman Geert deze met een snelle reactie uit de rechterhoek te tikken, waardoor het 1-0 bleef tot de rust.

Tweede helft

Na de rust kon TSC niet lang van de voorsprong genieten. Binnen twee minuten in de tweede helft stond het uit het niets 1-1. Deze gelijkmaker schudde TSC wakker en al snel kwamen ze weer op voorsprong. Een soepele aanval eindigde met een harde knal van Lucas vanaf de zestienmeterlijn. Dit doelpunt gaf het team vertrouwen en ze begonnen eindelijk het goede voetbal te laten zien dat ze dit seizoen al vaak hadden getoond.

Kampioenen!

De mooiste combinaties waren weer te zien en de trouwe supporters genoten volop. TSC speelde fel en sc ’t Zand had weinig in te brengen. TSC controleerde de wedstrijd volledig en al snel verscheen de 3-1 op het scorebord. Rick maakte een indrukwekkende rush vanaf eigen helft en scoorde beheerst. De strijd was gestreden en de wedstrijd gespeeld. TSC speelde de wedstrijd beheerst uit en dit talentvolle jeugdteam werd terecht kampioen. Natuurlijk feliciteren wij dit team van harte met hun kampioenschap!