Guillaume Visser wint de Omloop van de Houtse Linies

Foto: Harm Rijswijk

Afgelopen zondag, Eerste Pinksterdag, werd de 36e Panasonic Omloop van de Houtse Linies gereden in Den Hout. Het verslag is van Toon Rekkers.

Omloop van de Houtse Linies

Marijn Maas, de thuisfavoriet van de organiserende wielervereniging JEGG-DJR Academy, wist samen met zijn metgezel Sven Peijnenburg op Eerste Pinksterdag de hele koers vooraan mee te strijden en de kasseienklassieker zwaar te maken. Het weer zat aan het eind ook niet mee; de wedstrijd moest worden ingekort en de kasseistrook op de Dordrechtseweg was spekglad. Een grote valpartij aan het begin van de koers leidde tot een neutralisatie en een herstart, wat de toon zette voor een zware wedstrijd. Dreigend onweer zorgde voor een verdere inkorting van de race.

Guillaume Visser

De 36e Panasonic Omloop van de Houtse Linies werd uiteindelijk gewonnen door Guillaume Visser, die zich na de zware koers de sterkste toonde van een kopgroep van dertien renners. Hij versloeg zijn teamgenoot Peter Schulting en Tim den Braber. Stijn Daemen eindigde als vierde en Marijn Maas (JEGG-DJR Academy) behaalde een knappe vijfde plaats. Sven Pijnenburg (JEGG-DJR Academy) werd negende, allen in dezelfde tijd als de winnaar. De andere teamgenoten van Marijn en Sven eindigden ook sterk na hun inspanningen om de kopmannen vooraan te houden. Jasper de Laat, twee weken geleden nog winnaar in Standaardbuiten, werd 15e, Thomas Baart 20e, en Tom Smeets eindigde op de 30e plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen