112

Brandweer opgeroepen voor grote brand op bedrijventerrein De Wijsterd

Foto: politie.nl

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn om 1.19 uur de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een brand op Bedrijventerrein de Wijsterd.

Brand bedrijventerrein De Wijsterd

De brandweer rukte donderdagnacht om 1.19 uur met groot materieel uit naar het pand van Rowij Bouwchemie aan de Kreek op bedrijventerrein De Wijsterd. Rowij Bouwchemie is actief op het gebied van betonrenovatie, -herstel en bescherming. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was werd er direct opgeschaald naar een grote brand, omdat er veel bouwmateriaal in de loods wordt opgeslagen. Door kordaat optreden van de brandweer kon echter worden voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden en de hele loods in as zou leggen. Na een half uur kon daarom al het sein ‘brand meester’ worden gegeven.

Nablussen

De brandweer is vannacht nog wel een tijd bezig geweest met nablussen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht, maar naar alle waarschijnlijkheid is de brand buiten de loods ontstaan.Voor zover bekend raakte niemand bij de brand gewond. Het pand heeft bij deze korte brand wel aanzienlijke schade opgelopen. Hoe groot de schade is, is op dit moment nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen