112

Oosterhoutse brandweer assisteert bij grote boerderijbrand Terheijden

Foto: Jeroen Stuve / Stuve Fotografie

Maandagochtend heeft de Oosterhoutse brandweer geassisteerd bij een brand in Terheijden, waarbij meerdere koeien en kalfjes zijn omgekomen.

Stalbrand Terheijden

De brandweer is met een uitgebreide inzet aanwezig geweest. Vanaf 05.45 uur hebben zij met acht bluswagens, een hoogwerker en diverse andere ondersteunende hulpdiensten alles in het werk gesteld om de brand te bestrijden. Naast de brandweereenheid uit Oosterhout werd er ook assistentie verricht door de eenheden uit Made, Zevenbergen, Breda en Prinsenbeek. De rook die bij de brand vrijkwam, was tot ver in de omtrek te zien.

Koeienstal

Bij daglicht werd duidelijk zichtbaar wat de omvang van de schade door de brand was. De stal bestond uit twee secties: een gedeelte voor opslag van spullen, waaronder machines, en een gedeelte waar 120 koeien gehuisvest waren. De brand is begonnen in het opslaggedeelte, vermoedelijk door kortsluiting in een shovel. Gelukkig heeft de brandwerende scheiding in de stal kunnen voorkomen dat het andere gedeelte ook volledig is afgebrand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen