Kom in de Kas biedt een kijkje onder het glas

Foto: Rolf van Koppen

Ook dit jaar zetten honderden Nederlandse tuinders de deuren van hun kassen open voor het publiek. Ook in onze regio kun je op zondag 7 april tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in een van de acht deelnemende bedrijven.

Kom in de Kas

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zondag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In onze regio nemen acht bedrijven deel. Van 11.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen. De opening vindt plaats om 9.30 uur bij Natuurlijktomaat, Kleindongenseweg 81 in Dongen door burgemeester Marina Starmans van gemeente Dongen en onze burgemeester Mark Buijs. Zij zullen samen de Kom in de Kas vlag met een wereldbol in de vlaggenmast hijsen.

Gastvrije tuinders

Het thema van Kom in de Kas 2019 is werelds. Enthousiaste glastuinbouwers laten deze dag zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen, groenten, fruit en verrassende potplanten kweken. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Het is een zeer gevarieerd gebied met een aanbod van reguliere tot biologische planten, bloemen, aardbeien, bramen, komkommers, paprika’s en apsperges (kas- en buitenteelt).

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bij ieder bedrijf zien en leren hoe diverse groenten, fruit en planten groeien en bloeien. Bij diverse bedrijven zijn springkussens aanwezig, en kunnen ze zich laten schminken. Op enkele locaties is koffie verkrijgbaar, terwijl op andere locaties wereldse hapjes te krijgen zijn. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis!

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In regio Dongen – Oosteind nemen acht bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 7 april. Parkeren kan bij Manege Buitenhorst, Griendsteeg 3 in Oosteind, hiervandaan rijden pendelbussen om de deelnemende bedrijven in Oosteind te bezoeken. Vanaf parkeerplaats Kleindongen, Kleindongenseweg 76/78 in Dongen rijden treintjes naar de deelnemende bedrijven in Dongen. Maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen