Expositie amateurkunst WAKO in Oosteind

SWmeedwerk van Mari Huijben
SWmeedwerk van Mari Huijben
Foto: WAKO

Op 4, 5 en 6 oktober vindt voor de 16e keer de amateurkunstexpositie WAKO plaats in het Oostquartier in Oosteind.

Amateurkunstenaars

Ieder jaar laten amateurkunstenaars die in Oosteind wonen het werk zien dat ze de afgelopen tijd gemaakt hebben. Zij nodigen ieder jaar anderen uit om mee te doen. De leden van de Werkgroep Amateur Kunstenaars Oosteind (WAKO) hebben dit jaar een gast uit de regio uitgenodigd die met hen werk tentoonstelt. Daarom kun je werk bewonderen van maar liefst 31 amateurkunstenaars. Daarnaast laten enkele pubers hun kantkloswerk zien.

Kom….en bewonder!

Verschillende amateurkunstenaars zullen tijdens de expositie op zaterdag- en zondagmiddag een demonstratie geven van hun kunstvorm. Van dichter Axel Kruse kun je bijvoorbeeld op zondag ollebollekes leren maken. Natuurlijk kun je ook weer genieten van een kop koffie of thee met appelgebak, of van een glaasje. Met het kopen van een lot maak je bovendien kans op het winnen van een kunstwerk van een van de deelnemers. De expositie is te zien in de benedenzaal van het Oostquartier aan de Provincialeweg 96 in Oosteind. De entree is gratis.
Openingstijden zijn op vrijdag 4 oktober van 20.00 tot 22 uur, op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag 6 oktober van 11.00 tot 17.30 uur.

Exposanten

Ronald Huizer, Nel den Ronden, Els Jansen, Arnold Emmen, Josien van Rooij, Willeke Schoenmakers-vd Berg, Caroline van Seeters, Ger Kanters en Johan Nibbelke laten schilderijen zien. Lian Oomen en Cecil Tigelaar maken tekeningen. Op de tentoonstellingsborden hangen ook foto’s van Nora Kruik, Willy Weber en Anneke Emmen, grafisch werk van Eric Haagberg, en quiltwerk van Yvonne Botter. Er is volop keramiek en ander ruimtelijk werk te zien van José Verkooijen-Botermans, Mieke Verdaasdonk, Nel den Ronden, Truus Maas, Maria Huijben, Corrie vd Heijkant, Anneke Emmen, Tonnie Oomens, Els Verkooijen-de Bruijn, Adrie van Gils en Jeanne van Haperen. Carola vd Heijden-Maas, Tonnie Oomens en Els Verkooijen-de Bruijn laten beeldhouwwerk zien. Verder exposeren Mari Huijben met smeedwerk, Ank van Sambeek en Erna Leijten met sieraden van zilver en glas, Beppie Jespers met glasfusionwerk. En van Fleur, Maartje, Jante en Minde hangen er kantkloswerkjes. Zij zullen deze techniek op zaterdagmiddag ook demonstreren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen