Zaterdagmiddag lawaai tegen ‘stille’ armoede bij De Bunthoef

Foto: Fragment flyer Surplus

Donderdag 17 oktober was het dag tegen armoede. Daarom organiseert Surplus op zaterdag ‘lawaai tegen stille armoede’ bij De Bunthoef.

Stille armoede

Ook in Oosterhout leven mensen onder de armoedegrens en dat is niet altijd zichtbaar. Dat wordt stille armoede genoemd. En daar besteedt Surplus zaterdagmiddag 19 oktober aandacht aan. Er wordt om 12.30 uur gestart met letterlijk veel lawaai op het plein bij de Bunthoef aan de Bloemenhof 2 om aandacht te vragen voor ‘stille’ armoede. Wethouder Marcel Willemsen geeft het startsein voor deze actie. Het meeste lawaai maak je met veel mensen, dus zorg dat je er bent en laat van je horen!

Middag voor jong en oud

Na de opening is in de Bunthoef van alles te doen; activiteiten voor kinderen, bij de bingo en loterij zijn leuke prijzen (zoals een kappersbon, zwembadkaarten of fotoshoot) te winnen. Verder staan van verschillende organisaties en bedrijven (informatie)kramen en twee keer draait een documentaire over armoede: ‘Arm in Arm’. Na afloop van de documentaire is er gelegenheid om met elkaar te praten over de gevolgen van armoede.

Waarom lawaai?

Met ‘lawaai tegen stille armoede’ wil Surplus aandacht vragen voor de armoedeproblematiek. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen op of onder de armoede grens. Zij moeten rondkomen van minder dan een minimaal inkomen en hebben niet genoeg geld om maandelijks de vaste lasten te betalen om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Vaak gaat het ook om ‘stille’ armoede: het is meestal niet zichtbaar dat mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen of er geen geld is voor een maaltijd. Dit kunnen ook mensen zijn die een betaalde baan hebben, maar te weinig verdienen om van rond te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen