Basiliekorganist Jan Willems speelt thuiswedstrijd tijdens Marktconcert in de St.Jan

Foto: Stichting Ludens

Ook in 2021 wordt er weer een serie gratis Marktconcerten georganiseerd op het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek op de Markt.

Gratis inloopconcerten

Het vierde gratis Marktconcert wordt verzorgd door Basiliekorganist Jan Willems samen met zijn echtgenote en sopraan Ilse van Wuijckhuijse. Oorspronkelijk was er een andere organist geprogrammeerd, maar deze moest op het laatste moment afzeggen. Dus speelt vaste basiliekorganist Jan Willems vandaag tijdens het Marktconcert. Hoewel je Jan en zijn echtgenote Ilse uiteraard bijna elke zondagochtend tijdens de mis kunt beluisteren, is hij niet vaak te horen in een “solo”-orgelconcert op zijn eigen orgel. Nu dus de unieke kans om beiden in een ‘eigen’ Marktconcert te komen beluisteren!

Programma

Omdat het concert plaatsvindt dichtbij de sterfdatum van J.S. Bach, staan er uiteraard enkele werken van deze grootmeester op het programma, zowel voor orgel solo (Praeludium, Adagio und Fuge in C) als voor orgel en zang (o.a. Aria uit de Jagdkantate). Daarnaast een aantal pareltjes uit de muziekliteratuur voor orgel solo (o.a. het Premier Choral van H. Andriessen) en orgel met zang (o.a. Ave Maria van Hans Leenders, Salve Regina van G. Fauré en Magna res est amor van H. Andriessen). Het concert wordt besloten met een feestelijke (maar zelden uitgevoerde) Cortège van de uit Luik afkomstige Jean-Marie Plum: vrolijke muziek uit een zorgeloze tijd zónder overstromingen.

Meer informatie

De Marktconcerten zijn gratis toegankelijk, maar in verband met de maatregelen tegen het corona-virus geldt er tot nader order een maximum van 150 bezoekers. Reserveren is niet nodig, maar het verdient aanbeveling tijdig aanwezig te zijn. De concerten starten altijd om 14.30 uur en duren tot ongeveer 15.15 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen