Familie en vrienden verzorgen vanmiddag gratis ‘Wout Kalkman Memorial Marktconcert’

Foto: Stichting Ludens

Ook vandaag wordt er weer een gratis Marktconcert georganiseerd op het Maarschalkerweerdorgel van de St. Jansbasiliek op de Markt.

Wout Kalkman Memorial Marktconcert

Het negende Marktconcert op zaterdagmiddag 27 augustus (aanvang 15.00 uur!!) wordt verzorgd door de familie Kalkman met enige muzikale vrienden. Begin 2019 overleed de bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman. Naast organist was Wout ook componist, waarbij hij de laatste jaren vaak het pseudoniem Walter Barendse gebruikte. Wout heeft de afgelopen jaren vele Marktconcerten, vaak samen met zijn musicerende dochters, verzorgd. Hij wist daar de juiste toon te vinden door met een zorgvuldig samengesteld programma van zowel klassieke, populaire en ook jazz-muziek vele niet-orgelliefhebbers naar de Basiliek te lokken. Dit past uiteraard perfect in de doelstelling van de Stichting Ludens om een zo breed mogelijk publiek in contact te brengen met het Maarschalkerweerdorgel.

Muziek in stijl van Wout

Ter nagedachtenis aan Wout hebben de muzikale adviseurs van Ludens bedacht om één van de laatste Marktconcerten van elk seizoen vorm te geven als een Wout Kalkman Memorial Marktconcert, waarbij een programma geheel in de stijl van Wout wordt geprogrammeerd. Dit jaar wordt het WKMM-concert verzorgd door twee van de musicerende kinderen Kalkman, Annemarie (viool) en Kat (toetsen) aangevuld met vele muzikale vrienden
van Wout (Ellen Basting (hobo), Frans Bullens, Antony Hermus, Ton Stevens, Joost van der Wulp (zang) en Jan Willems).

Programma

Geheel in de traditie van Wout blijft het programma tot het allerlaatste moment geheim, maar we hebben toch al een inkijkje kunnen nemen. Zo zullen er vanzelfsprekend composities van Walter Barendse ten gehore worden gebracht (o.a. zijn Scherzo voor orgel geschreven voor Antony Hermus), maar ook een mooie bewerking van het bekende Andantino van César Franck voor harmonium en piano, en jazz-muziek van de Engelse componist Graham Twist. Uiteraard zal ook – naast enige “echte” orgelwerken – een stichtelijke psalm (Fantasie over Psalm 25 van Willem Hendrik Zwart) niet ontbreken.

Meer informatie

De serie marktconcerten zijn gratis inloopconcerten die in de zomermaanden telkens plaats vinden op de zaterdagmiddagen tijdens de weekmarkt en de openstelling van de St. Jansbasiliek. Let op! De aanvangstijd is dit maal anders dan normaal. Dit concert start om 15.00 uur, duurt ongeveer driekwartier en kent een lichtvoetige programmering. De toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen