Inschrijving Grote Oosterhoutse Kennisquiz weer geopend

Foto: Stadstuin de Schelp

Op zondag 25 juni wordt alweer de zestiende editie van de Grote Oosterhoutse Kennisquiz georganiseerd door sociëteit De Neus.

Grote Oosterhouts Kennisquiz

De alweer zestiende editie van de Grote Oosterhoutse Kennisquiz op zondag 25 juni mei krijgt voor deze keer een poëtisch accent: Mooie Keetje ‘meets’ Eus Roovers – om het maar eens in goed Nederlands te zeggen – en het Oosterhoutse Volkslied zoekt Lucebert. Meer heeft de organisatie er niet over te melden; het moet immers een verrassing blijven. En ook: je moet tenslotte toch wat doen om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke cultuurprijs.

‘Makkelijke’ vragen

Maar ook los van dit thema komen er tijdens de Grote Oosterhoutse Kennisquiz tal van vragen langs die helemaal niets met literatuur, gedichten of de hoge kunsten van doen hebben. Gewoon vragen die redelijk makkelijk “te doen” zijn voor de toevallige lezer van het Weekblad Oosterhout of BN/De Stem, de toevallige luisteraar van de ORTS of de toevallige bezoeker van Oosterhout Nieuws. Want ook dit jaar zijn de vragen – beloofd is beloofd – minstens zo makkelijk als bij de editie van 2022. Een editie gewonnen door een vertegenwoordiging van het college van burgemeester en wethouders; en wat is er uitdagender om te proberen die club in quizverband van de troon te stoten?

Hoe werkt het?

De quiz volstrekt zich ook nu weer volgens het bekende stramien: zestig vragen over onderwerpen die op de een of andere manier iets met Oosterhout te maken hebben. En dat verdeeld over zes rondes: vier algemene kennisrondes, een plaatjesronde en een geluidsronde. En verder is het simpel: wie de meeste punten scoort, heeft gewonnen en ontvangt vooral eeuwige roem. De zestiende editie wordt dit jaar gehouden op zondag 25 juni in Stadstuin De Schelp. De start is voorzien om 15.00 uur, het einde zal zo rond vijf uur ’s middags zijn. Teams van minimaal drie en maximaal vijf deelnemers kunnen zich inschrijven via het e-mailadres [email protected]. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen