Heeft Oosterhout de beste oliebollen van het land?

Foto: Pixabay License / MarjonBesteman

Vorige week maakte oliebollentestonline.nl voor de tweede keer de beste oliebollenbakkers van het land bekend. Helaas vinden we geen Oosterhoutse kraam of bakker in de lijst terug.

Geen AD test meer

Sinds enkele jaren is het AD gestopt met hun landelijke en bekende Oliebollentest. Het winnen van de test stond garant voor extreem goede eindejaarsverkopen. Toch stond de test vooral bekend om het spijkerharde commentaar dat zij leverden bij de ‘slechte’ bollen. Nadat het AD is gestopt met hun test heeft een geheim genootschap de test overgenomen. Zij maken de uitslag bekend op de website oliebollentestonline.nl en maken een ranking per provincie. Bakkers en kramen kunnen zichzelf opgeven voor deze test, maar ze kunnen ook worden opgegeven door hun klanten.

En de winnaar is…

De winnaar in de provincie Noord-Brabant is volgens de oliebollentestonline.nl de gebakskraam van Richard Voets bij de Hornbach in Tilburg. Deze bollen krijgen een 9,5. “Om je vingers bij op te eten. Gewoon goed.” De lekkerst bollen zijn volgens deze test te vinden in Schiedam bij oliebollenkraam Nico Sterrenberg. Deze bollen kregen een 10. “Goede vulling, knapperig. Echt heel lekker.”

Geen goede Oosterhoutse bollen?

Overigens wil het niet zeggen dat er in Oosterhout geen goede oliebollen worden gebakken. Er is gewoon geen enkele Oosterhoutse bakker of oliebollenbakker in de test beoordeeld. Het zou dus kunnen zijn dat de allerlekkerste oliebol gewoon uit Oosterhout komt, maar dat deze niet is getest. In het verleden stond Oosterhout overigens wel in de AD Oliebollentest. In 2014 bungelde de oliebollenkraam van André Wegman bij Tuincentrum AVRI helemaal onderaan de lijst met de slechtste oliebollen van 2014. ‘Een glinsterende vetspons’ en ‘het dieptepunt van 2014’ werd er toen over zijn bollen gezegd. Eindcijfer 0 en plaats 159 van de 159 in de AD Oliebollentest 2014.

Oliebollen voor het goede doel

Wil je dit jaar een goed doel steunen met de aankoop van oliebollen? Bestel dan oliebollen met of zonder krenten bij Scouting Erasmus. De opbrengst van deze oiebollen gaat naar het opknappen van het groepshuis van de scouting aan de Beneluxweg. Voor 7,50 heb je 10 versgebakken oliebollen die je op 31 december kunt afhalen. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen