Erespeld in goud voor Carla Bode-Zopfi

Carla Bode-Zopfi nam donderdag 24 april na zes jaar afscheid als wethouder van de gemeente Oosterhout. Eerder was zij al veertien jaar raadslid. Bij gelegenheid van haar afscheid ontvangt zij uit handen van burgemeester Huisman de Erespeld in goud van de gemeente Oosterhout.Carla Bode-Zopfi werd zes jaar geleden wethouder van o.a. onderwijs, jeugd, cultuur en evenementen. De nieuwe cultuurnota, het evenementenbeleid, JONG, samenwerken in de leerplicht en de nieuwe toekomst voor H19, Bussel en Theek5 zijn voorbeelden van zaken die onder haar aanvoering tot stand zijn gekomen. Eerder, van 1994 tot 2008, was zij lid van de gemeenteraad (de laatste zes jaar fractievoorzitter).

 
Carla Bode is daarnaast ook op andere manieren actief (geweest) voor de Oosterhoutse samenleving. Zo was zij vele tientallen jaren actief voor het Zoldertejater (geruime tijd ook voorzitter), nam zij deel aan de eerste sauwelavonden en is zij sinds de start ervan actief betrokken bij het Kaokelen, was zij jurylid van de kindercarnavalsoptocht (meer dan 20 jaar) en de Kaaikwekavond en was zij enige tijd bestuurslid van het Filmtheater. Zij was twaalf jaar geleden medeoprichter van de Oosterhoutse Voorzitterssociëteit en is sindsdien voorzitter van deze club.
 
Carla Bode-Zopfi heeft hiermee haar sporen verdiend in de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is haar daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen