Zilveren gemeentespeld voor Nicole Hanegraaf

Foto:

Nicole Hanegraaf is vandaag door burgemeester Stefan Huisman in het zonnetje gezet. Zij ontving de zilveren gemeentespeld vanwege haar verdiensten voor Kindcentrum De Ontdekking. Het succes van De Ontdekking is in belangrijke mate te danken aan haar tomeloze inzet.

Nicole Hanegraaf is sinds 2009 directrice van Kindcentrum De Ontdekking in Oosterheide. Voor die tijd was zij twaalf jaar leerkracht op basisschool De Wingerd. Ze heeft de wijk Oosterheide zien ontwikkelen. De school veranderde ook. Het imago was slecht; van de wijk én van de school. In 2009 heeft het schoolbestuur de opdracht gegeven om te voorkomen dat De Wingerd een zwarte school werd. Hanegraaf zette de schouders eronder en wist door veel mensen te mobiliseren – van ouders tot buurtbewoners – De Wingerd om te vormen tot een levendige school  met een veel beter imago. De Wingerd werd De Ontdekking en van een gewoon schoolgebouw werd het een kloppend hart in de wijk. 
“Als je het goed doet, wordt het leven in de huizen rondom de school ook mooier” is een stellige overtuiging van Nicole Hanegraaf. “De school is een plek midden in de wijk, dus laat buurtbewoners gewoon welkom zijn.” Het schoolplein van De Ontdekking is al voor iedereen in de wijk. Regels staan bij de entree en samen met de bewoners in de wijk wordt e.e.a. in de gaten gehouden. Bij schoolactiviteiten is de missie om de wijk en de bewoners erbij te betrekken. Dat heeft al tot een aantal mooie projecten geleid. 
Van leerkracht, via de functies van taalcoördinator en intern begeleider naar directrice. Van een grote uitbreidingswijk uit de jaren zeventig naar een multiculturele gemeenschap nu. Van basisschool De Wingerd naar Kindcentrum De Ontdekking. Het succes van De Ontdekking is in belangrijke mate te danken aan de tomeloze inzet van Nicole Hanegraaf.
Nicole Hanegraaf heeft in deze relatief nog korte maar zeer intensieve periode haar sporen verdiend in de Oosterhoutse samenleving. Het gemeentebestuur is haar daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Op grond van haar verdiensten komt mevrouw Nicole Hanegraaf in aanmerking voor een gemeentelijke onderscheiding en wel de zilveren gemeentespeld.
foto: Nicole Hanegraaf
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen