Open dagen nieuw crematorium Oosterhout

Crematorium Hart van Brabant
Crematorium Hart van Brabant
Foto: Yarden

Vrijdag 17 april opent het nieuw crematorium van uitvaartverzekeraar Yarden in Oosterhout haar deuren. De officiële opening wordt verricht door burgemeester Stefan Huisman. Op zaterdag 18 en zondag 19 april zijn er open dagen georganiseerd en kan iedereen die interesse heeft een kijkje komen nemen. Met de komst van het nieuwe crematorium hoeven inwoners van Oosterhout niet meer naar omliggende gemeenten als Vlijmen, Tilburg of Breda. De uitvaart kan in eigen gemeente plaats vinden en er kan dichter bij huis afscheid worden genomen van een geliefde.

Duurzaam gebouw
Bij de bouw van het crematorium is veel nagedacht over duurzaamheid. Zo staan er op het dak van het uitvaartcentrum zonnepanelen waardoor het gebouw grotendeels zelfvoorzienend is. Door de besparing op exploitatiekosten kan meer aandacht worden gegeven aan kwaliteit en service. Daarnaast wordt het regenwater op eigen terrein verwerkt. De vijver op het terrein wordt als waterreservoir gebruikt bij veel regenval. Ook is een deel van het crematorium voorzien van een groen sedumdak.

Open dagen
De open dagen op 18 en 19 april vinden plaats tussen 10.00 en 18.00 uur. Je kunt het crematorium vinden aan de Florijnstraat 60, 4903 RM in Oosterhout. Iedereen is welkom. Kijk op de site van Yarden voor meer informatie over het nieuwe crematorium.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen