Week van ons Water

Foto: Google Streetview

Maak deze week kennis met water in uw omgeving! Water is onlosmakelijk verbonden met ons leven. De Week van ons water is bedoeld om bewoners en het bedrijfsleven bewuster te maken van de waarde van schoon en veilig water. Ook de gemeente Oosterhout neemt deel en organiseert in die week verschillende activiteiten die te maken hebben met water.

Rondleiding waterberging Lukwelpark – dinsdag 21 april om 18.00 uur

Rondleiding door het Lukwelpark. Vanwege de toenemende kans op hevige regenval en wateroverlast is het noodzakelijk om het rioolstelsel te ontlasten en bovengrondse waterbergingen te realiseren. De vijvers in het Lukwelpark hadden onvoldoende capaciteit om de toenemende behoefte aan waterberging op te vangen. Door het gebied anders in te richten is de capaciteit om water te kunnen bergen nu sterk vergroot. Meld u aan voor de gratis rondleiding door het Lukwelpark op dinsdag 21 april om 18.00 uur.  Aanmelden kan via dit formulier (word-document, 1 mb). Het formulier kunt u mailen naar [email protected] o.v.v. week van ons water, of inleveren bij de balie in het stadhuis, Slotjesveld 1 in Oosterhout.

Rondleiding waterberging Slotbossetorenpark – donderdag 23 april om 18.00 uur

Rondleiding door het Slotbossetorenpark. Door de toenemende kans op hevige regenval en wateroverlast is er behoefte aan bovengrondse waterbergingen die het rioolstelsel ontlasten. Het gebied rond de ‘Slotbosse Toren’ bleek daarvoor geschikt en is daarom ingericht als waterberging. Meld u aan voor de gratis rondleiding op donderdag 23 april om 18.00 uur.  Aanmelden kan via dit formulier (word-document, 1 mb). Het formulier kunt u mailen naar [email protected] o.v.v. week van ons water, of inleveren bij de balie in het stadhuis, Slotjesveld 1 in Oosterhout.

Fietsroute – zaterdag 25 april

Speciaal voor de Week van ons water heeft de gemeente een fietsroute ontwikkeld (+/-20 km) langs verschillende waterprojecten. Langs deze route worden op zaterdag 25 april tussen 10.00 en 16.00 uur verschillende waterprojecten opengesteld voor publiek. Dat geldt onder meer voor de rioolwaterzuivering, een rioolgemaal, de sluis bij het Markkanaal en zwembad de Warande. De fietsroute kunt u gratis afhalen bij alle campings in Oosterhout, maar ook bij de balie in het stadhuis en het VVV-kantoor. U kunt de route ook downloaden:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen