SCO/TOFS afgetroefd door gretiger Veerse Boys

Het verschil op de ranglijst is na de wedstrijden van zondag 1 november in de derde klasse B slechts 3 punten tussen de koploper Baardwijk en de nummers 7 en 8, respectievelijk SCO/TOFS en Bavel. Vandaag heeft Baardwijk onverwacht de eerste periodetitel gepakt. Waar een hoop honden vechten om een been, ging Baardwijk er dus uiteindelijk mee heen. Ook onverwacht verloor SCO/TOFS op Sportpark de Elskens van Veerse Boys met 2-4 (ruststand 1-2). De mooie vechtlust die we van de blauw-witten gewend zijn, ontbrak vandaag gedurende een groot deel van de wedstrijd. De start en de eindfase zagen er wat dat betreft het beste uit.

Het begin van deze zonnige wedstrijdmiddag was voor het thuisspelende SCO/TOFS. In de twaalfde minuut wist Tom Rijvers met een prachtige pass Kevin van Gool te bereiken. Kevin wist op snelheid een aantal mannen van Veerse Boys te passeren en de achterlijn te bereiken. Uit een bijna onmogelijke scherpe hoek knalde hij de 1-0 binnen. In de periode daarna speelde SCO/TOFS minder gretig, terwijl Veerse Boys feller was. Dat leidde in de 23e minuut tot de gelijkmaker van Mitchell de Rooij van Veerse Boys. Zijn schot van afstand werd van richting veranderd, waardoor de bal de andere hoek in rolde dan keeper Rodney Schrauwen verwachtte. Nog geen 10 minuten later nam Veerse Boys de leiding. Joost Blom kopte de 1-2 binnen. Het slot van de eerste helft leverde een rode kaart op voor de SCO/TOFS-keeper. Een veerse boy profiteerde van een te zachte terugspeelbal op de keeper, waarbij deze besloot de doorgebroken man onrechtmatig te stoppen. Ozcan Ozkaya maakte plaats voor reservedoelman Tim Lamme, 17 jaar. Deze maakte in de 45e minuut zijn debuut in SCO/TOFS 1. De vrije trap van net buiten de zestien als gevolg van de eerdere overtreding, wist hij meteen mooi te pareren.

Koud uit de kleedkamer wisten de Veerse Boys de wedstrijd te beslissen. Een snelle aanval, met als gevolg een vrije doortocht naar de SCO/TOFS-keeper, zorgde voor een 1-3 stand op het scorebord in de 46e minuut. In de 58e minuut liep de score verder op voor de ploeg uit Raamsdonksveer. Na ruim 70 minuten spelen wist SCO/TOFS nog iets terug te doen, middels een kopbal van Jordy van Wijnen uit een hoekschop: 2-4. De slotfase was vervolgens voor SCO/TOFS, maar de score bleef steken op de uiteindelijke eindstand: 2-4. Ondanks het verlies, wel trots op het team van SCO/TOFS, dat – met drie 17-jarige jongens en één 18-jarige (Niels Verhagen viel in voor de geblesseerde Joey van Kempen) – in de eindfase bleef knokken.