TSC beslist derby tegen SCO/TOFS in boeiende slotfase

Ongeveer vijftien jaar geleden, in het jaar 2000, werd op 12 november de stadsderby TSC – SCO gespeeld. Op de uitslag van die wedstrijd moeten de boeken nog worden nageslagen. Op zondag 8 november 2015 gaat de winst naar de thuisspelende ploeg TSC. Na 22 minuten spelen opende Sandro Arizo de score voor TSC. Pas laat in de tweede helft wist SCO/TOFS langszij te komen door het benutten van een strafschop. Birol Demirtas, die net in de ploeg was gekomen, scoorde in de 76e minuut de 1-1.  In de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd de spanning behoorlijk opgebouwd. Wederom wist Sandro Arizo zijn ploeg op voorsprong te brengen. Gelijk daarna volgde de gelijkmaker van Floriaan van Wijnen. Een gelijkspel had een terechte einduitslag geweest. In de laatste minuut maakte Eric Boateng de winnende voor de thuisspelende ploeg, waardoor TSC met de volle drie punten de kleedkamer in kon.

Het begin van de Oosterhoutse derby was voor de thuisspelende ploeg. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam SCO/TOFS beter in de wedstrijd. Het laatste kwartier van de eerste helft waren de beide teams redelijk gelijkwaardig aan elkaar. SCO/TOFS keek op dat moment echter al tegen een achterstand aan, door de goal van Sandro Arizo in de 22e minuut.

In de tweede helft kwam Floriaan van Wijnen bij SCO/TOFS in de ploeg. Verdediger Chris van der Woel bleef in de kleedkamers achter. Enkele spelers wisselden van plaats, om de tweede helft aanvallender te starten. Ook in de tweede helft bleken de Oosterhoutse teams niet voor elkaar onder te doen. SCO/TOFS kreeg de wedstrijd steeds meer in handen, en was vaak de betere ploeg. In de 75e minuut werd Jordy van Wijnen door de keeper van TSC in het strafschopgebied neergehaald. De strafschop die daar op volgde werd door invaller Birol Demirtas mooi ingeschoten. Het slotoffensief startte in de 85e minuut. Keeper Diego Theunissen van TSC wist met de vingertoppen een prachtig schot van Tom Rijvers te pareren. Een minuut later was het raak aan de andere kant. Via de rechterkant kwam Sandro Ariza vrij voor SCO/TOFS-keeper Tim Lamme te staan. Tim wist het eerste schot nog af te weren. In de rebound kon hij niet voorkomen dat Sandro alsnog scoorde. Net nadat TSC het feestje gevierd had, mocht SCO/TOFS de feestmuts opzetten: SCO/TOFS kwam middels een goal van Floriaan van Wijnen een minuut na de 2-1 voor TSC weer langszij. Spanning alom in deze fase van de wedstrijd. Beide teams waren gebrand op de winst. TSC kreeg in de laatste minuut de gelegenheid om via rechts te scoren, wederom omdat een TSC’er vrij werd gelaten aan die kant. Deze keer was het invaller Eric Boateng die het net wist te vinden. Winst voor de thuisploeg in een mooie wedstrijd, met een spectaculaire slotfase. Niet iedereen zal het er mee eens zijn misschien, maar een gelijkspel had een mooie afspiegeling geweest van deze wedstrijd.