Deze WhatsApp tips heb je nodig in je leven

Foto: Whatsapp

In het tijdperk van smartphones, Snapchat en selfies kunnen we niet meer zonder de Whatsapp Instant Messaging apps. De gratis dienst maakt het mogelijk om altijd in contact te staan met de wereld om je heen. Nieuws.nl zette een aantal tricks op een rijtje die je digitale leven nog makkelijker maken.

1. Bekijk hoelaat je bericht gelezen is
Ga naar een van je WhatsApp chats en tik op een van je berichten die je in dat gesprek hebt gestuurd. Druk vervolgens op de infoknop. Je kan nu zien wanneer het bericht geleverd en gelezen is. iOS-gebruikers kunnen het bericht naar links slepen en zien vervolgens een scherm met daarin de tijd dat het bericht is afgeleverd en gelezen. Dit werkt ook bij groepsgesprekken.

2. Gebruik WhatsApp om foto’s van en naar je computer te sturen

– Maak een WhatsApp groep aan.
– Voeg een persoon toe aan je groep.
– Verwijder hem of haar weer uit de groep.

Nu je de enige in de WhatsApp groep bent kun je jezelf berichten sturen. Als je op je computer naar web.whatsapp.com gaat, kun je die gesprekken en foto’s/video’s dus ook op je computer openen en downloaden.

3. Gebruik WhatsApp met een nieuwe sim-kaart
Wanneer je naar het buitenland gaat of om een andere reden een nieuwe sim-kaart krijgt, moet je dat nieuwe nummer registreren bij WhatsApp. Je kunt echter ook doorgaan met WhatsApp met je oude nummer.

Negeer de pop-up van WhatsApp die je vraagt je nieuwe nummer in te voeren. Ga vervolgens naar instellingen, nummer wijzigen en volg de instructies.

4. Gebruik een wachtwoord voor WhatsApp

Vroeg of laat krijgt iedere WhatsAppgebruiker te maken met vrienden of familie die willen snuffelen in berichten. Androidgebruikers kunnen met behulp van de Slot Whats Messenger app Whatsapp vergrendelen door middel van een pincode. Daarnaast kunnen ook apps zoals Snapchat worden vergrendeld. iOs-gebruikers kunnen de iAppLock app gebruiken.

5. Verwijder WhatsApp afbeeldingen uit filmrol
Je WhatsApp afbeeldingen die in je galerij of filmrol verschijnen, kan erg vervelend zijn. Voor iOs-gebruikers is dit makkelijk op te lossen door naar Instellingen, privacy en vervolgens naar foto’s te gaan. Zet vervolgens de knop WhatsApp uit. Voor Androidgebruikers is er helaas nog geen knop om dit uit te schakelen.

6. WhatsApp statistieken
Als je een fan bent van statistieken is de WhatStat app de moeite waard. Met de app kun je zien met wie je het meeste appt, wie het vaakst een gesprek begint, op welke dagen je het meest actief was en op welk tijdstip je de meeste berichten hebt verstuurd. Daarnaast wordt de informatie ook nog eens netjes gevisualiseerd door de app.

7. Kijk of een contact jouw nummer heeft opgeslagen of niet

– Maak een verzendlijst aan
– Voeg de persoon die je wilt checken toe.
– Verstuur een bericht naar de lijst.

Alleen mensen die jouw nummer opgeslagen hebben, zullen het bericht ontvangen.

8. Ontwijk de blauwe vinkjes

– Wanneer je een berichtje krijgt, sluit dan de app
– Zet je telefoon op vliegtuigmodus
– Open de app en lees je bericht
– Sluit de app weer en schakel de vliegtuigmodus uit

Doordat de vliegtuigmodus aan stond, heeft WhatsApp niet geregistreerd dat jij het bericht gelezen hebt. Pas wanneer je de app weer opent kan men dit zien. Dit werkt trouwens ook bij het screenshots maken in Snapchat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen