Zondagmiddagconcert Mandoline Orkest in De Schelp

Foto: Mandoline Orkest Estrellita

Vanmiddag zal het Mandoline Orkest Estrellita een concert geven in Stadstuin de Schelp. Onder leiding van dirigent Benny Ludemann brengt het orkest Estrellita uit Molenschot klassieke muziek, alsook folkloristische en eigentijds populaire muziek ten gehore. De aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis.

Zomerconcert in de buitenlucht? Voor mandolineorkest Estrellita geen alledaagse omgeving om een concert te geven. Maar we gaan de uitdaging natuurlijk aan om op 5 juni a.s. in de muziekschelp, die gesitueerd is in de Stadstuin te Oosterhout, een zeer gevarieerd programma ten gehore te brengen.

In het hart van Oosterhout ligt Stadstuin De Schelp, een voormalige sociëteitstuin met een parkachtige aanleg en daarin een historische muziekschelp. Sinds 1996 heeft de stadstuin een openbare functie als stads- en cultuurtuin. De stadstuin fungeert als een oase van rust in het centrum van Oosterhout. Daarnaast wordt de tuin gebruikt als kleinschalig podium waar culturele en educatieve activiteiten plaatsvinden. In de zomermaanden is er bovendien sprake van een jaarlijks wisselende expositie van beelden en driedimensionale kunst van lokale en regionale kunstenaars.

Een indrukwekkende combinatie dus…..kunst, natuur, vergezeld met mooie melodieën, die uit de rust van het park, zachtjes zullen aanzwellen. In een romantische ambiance in de buitenlucht zal mandolineorkest Estrellita U meenemen naar diverse muzikale uithoeken van de wereld. Hopelijk met de zon aan de hemel, waant U zich in het opzwepende Mexico om van daaruit via het voormalig Joegoslavië, een bezoek te brengen aan Hongarije. Melodieën, die makkelijk in het gehoor liggen en de romantiek van het omgeving alleen maar zullen versterken. Ziet U Julie Andrews nog voor U, die met haar gitaar en zang tegen de achtergrond van de Oostenrijkse bergen, haar zeven kinderen inspireerde om ondanks de barre omstandigheden, toch weer meer springend door het leven te gaan? Een bijzondere compilatie uit deze musical/film zal eveneens op het programma staan.

Aangezien het concert in de buitenlucht zal gaan plaatsvinden, zullen de weergoden ons goed gezind moeten zijn. De Muziekschelp biedt een ruim podium, maar aangezien mandolineorkest Estrellita meer dan 50 leden telt, zal het voltallige orkest niet in zijn geheel overdekt kunnen zitten. Kou en wind kunnen onze instrumenten nog wel trotseren, maar voor een snaarinstrument is vocht echt uit den boze.

Een concert geven in de buitenlucht doet weer terugdenken aan de concertreis, die Estrellita zo’n 14 jaar geleden maakte naar Duitsland. Op een prachtig plein hebben we een concert gegeven met een mandje gevuld met wasknijpers naast ons, omdat de bladmuziek anders langs een vlak daarnaast gelegen dal, naar beneden zou dwarrelen. We zijn dus enigszins gewaarschuwd dat een openluchtconcert soms onverwachte en hilarische momenten kan opleveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen