Geen extra geld van de gemeente, wel 2 nieuwe radioprogramma’s voor ORTS

Oosterhout Vandaag vanuit d'Apotheek.
Oosterhout Vandaag vanuit d'Apotheek.
Foto: ORTS (via Facebook)

Financieel gezien zit de ORTS al een tijdje in zwaar weer. Het bestuur had een extra krediet gevraagd aan de gemeente om de boel op de rit te krijgen, maar de gemeente heeft besloten om dat krediet niet toe te kennen. ‘In de wandelgangen’ wordt gesproken over een nieuwe lokale omroep in oprichting, maar dat staat waarschijnlijk los van het besluit van de gemeente.

De financiële en bestuurlijke problemen weerhouden de vrijwilligers van de ORTS er overigens echt niet van om vol enthousiasme door te gaan! Zo starten er bij de ORTS deze zomer 2 nieuwe radioprogramma’s. Het eerste programma start op woensdag 27 juli en zal iedere werkdag tussen 17.00 en 18.00 uur te horen zijn. Het programma wordt gepresenteerd door Johan Westra, de directeur van Thuisvester. Johan heeft vroeger veel plaatjes gedraaid en zoals het gezegde luidt; oude liefde roest niet. Johan presenteert zijn programma met het idee de ORTS een hart onder de riem te steken, vandaar de naam van zijn show: De Hart-onder-de-riem Show’.

Het tweede nieuwe programma wordt gepresenteerd door Kevin IJpelaar en wordt uitgezonden op zondag om 17.00 uur Kevin ontvangt iedere uitzending een bekende of onbekende Oosterhoutse (beginnende) artiest waarmee hij samen het programma ter plekke vormgeeft. Je weet dus nooit wat je krijgt als je de radio aanzet tijdens de show van Kevin. Omdat de show gemaakt wordt door en met luisteraars en artiesten is ook de naam van de show te kiezen door de mensen thuis.

Wil je deze programma’s eens beluisteren? Je treft de ORTS op 106.2 FM of via de kabel op 92.9 FM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen