Floralia Showtuin stopt ermee na 2017

Het Theehuis in de Floralia Showtuin
Het Theehuis in de Floralia Showtuin
Foto: Floralia Showtuin
Ooit was het drie dagen hét terrein voor liefhebbers van Countrymuziek tijdens het internationaal bekende Floralia Countryfestival. En vele bruidsparen hebben in de showtuin bij het Theehuis hun trouwfoto’s laten maken. Maar in BN/De Stem lezen we dat het stichtingsbestuur van de Floralia Showtuin aan de Beneluxweg na het seizoen 2017 de handdoek in de ring gaat gooien. De toekomst van het schitterende park is onzeker…
Sinds 1969 is Floralia al actief in Oosterheide, een destijds vooral jonge wijk in Oosterhout. Begonnen met een klein stukje grond dat ze van de gemeente Oosterhout mochten gebruiken. Dat stuk werd in cultuur gebracht en al snel groeide de eerste Dahlia’s en Chrysanten in de vers aangelegde perken. Vanaf het begin heeft Floralia alles in eigen beheer gedaan. De aanleg van de tuin, het onderhoud, de gebouwen die er later zijn gekomen, alles wordt zelf gebouwd, verbouwd en onderhouden zonder 1 cent subsidie.
De club is echter vergrijsd en echt nieuwe aanwas van jonge leden blijft uit. Maar wat moet er met de showtuin gebeuren als de gemeente de grond weer terugkrijgt van de stichting Floralia Showtuin? Denk mee en laat jouw reactie achter op onze Facebookpagina!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen