Al bijna 100 meldingen van vuurwerkoverlast op speciale website

Foto: screenshot Vuurwerkoverlast.nl

Op de speciale website vuurwerkoverlast.nl is het aantal Oosterhoutse meldingen gegroeid tot 98 stuks. Vooral de wijk Dommelbergen is hierbij goed vertegenwoordigd met ruim een kwart van alle meldingen uit onze stad. Landelijk waren er tot vannacht 0.30 uur al ruim 24.000 meldingen gedaan van overlast door vuurwerk.

Reacties op onze Facebookpagina

Op onze Facebookpagina vroegen we eerder deze week of jij ook overlast ervaart. Er schijnt met name in de Bloemen/Dichtersbuurt (Oosterheide) en in de Beemden/Dammen/Larenbuurt (Dommelbergen) veel overlast te zijn. Niet iedereen zal er een melding van maken via de speciale website, maar dat er in Dommelbergen meer overlast wordt ervaren dan elders in de stad is wel duidelijk.

Overlast en miljoenen euro’s schade

Steeds meer mensen storen zich aan de vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden.

Alleen nog professionals

Daarom hebben 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder die van Oosterhout, het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken.

Heb jij overlast van vuurwerk?

Meld je klacht op www.vuurwerkoverlast.nl Jouw melding(en) worden anoniem verwerkt. Dit betekent dat je naam en emailadres na de melding worden losgekoppeld van de melding die je hebt gedaan. Dit betekent dat de melding niet naar jou terug te herleiden is. Je emailadres wordt alleen gebruikt als u aangeeft op de hoogte gehouden te willen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen