Oosterhouter maakt prentenboek vol gebaren

Foto: Tim zoekt een walvis

Komende woensdagmiddag presenteert Oosterhouter Fons Fluitman een speciaal boek voor peuters en kleuters dat vol zit met gebaren! Woensdagmiddag 4 januari wordt het eerste exemplaar overhandigd in Theek5 en daarna zal het boek ‘Tim zoekt een walvis’ dat rijkelijk werd geïllustreerd door Elsbeth van der Poel door Wapperkids worden voorgelezen inclusief alle gebaren!

Tim zoekt een walvis


Een prentenboek voor peuters en kleuters waarin rijm, herhaling, dieren en gebaren op prettige wijze bij elkaar komen. Tim is een echte dierenvriend! Hij heeft gehoord over een walvis, maar hoe ziet die er eigenlijk uit? De juf van Tim weet dat wel; een walvis is groot, grijs, kan zwemmen en….. Spuit het water ver omhoog! Kijk en beleef de zoektocht van Tim: stil zitten is geen optie! Maak samen de gebaren die Tim aan ons voordoet. Zo wordt dit verhaal een ware beleving!

Over de schrijver


Fons Fluitman is jarenlang directeur geweest op de Basisschool Laurentius in Breda. Nu hij recent met pensioen is heeft hij de tijd gevonden zijn eerste kinderboek te schrijven. Zijn streven was een prentenboek te maken waar jong kinderen plezier aan kunnen beleven door actief mee te kunnen doen bij het voorlezen.

Over Wapperkids


Wapperkids promoot het inzetten van gebaren bij het spreken. Zij zijn er van overtuigd dat iedereen veel plezier kan hebben met het maken van gebaren, dus ook horende mensen.

De gebaren die worden gebruikt zijn afkomstig uit de Nederlandse gebarentaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen