Frencken kiest voor chromebooks

Foto: Mgr. Frencken College

Het Mgr. Frencken College in Oosterhout gaat vanaf klas 1 schoolbreed werken met chromebooks. Een chromebook is laptop die met Google Chrome werkt, een eenvoudig besturingssysteem met opslag in de cloud.

‘Superhandig’

De havo-vwo school maakt deze keuze om bij de veranderende leerstijl aan te sluiten. Het werken met de gangbare schoolboeken wordt al langer aangevuld door het aanbod van digitaal lesmateriaal. Met het gebruik van chromebook wordt aangesloten op de behoefte van leerlingen: het leerrendement wordt verhoogd als ook de motivatie van leerlingen. Zoe (klas 2): “Ik maak veel gebruik van het chromebook om online sites van methodes op te zoeken en je hebt documenten waar aantekeningen in staan die de docent met je kan delen en andersom. Super handig.”

Afwisseling in werk

Conrector Ruud Janssen: “De afgelopen 2 jaren heeft het Frencken in Havo 2 en 3 reeds met Chromebooks gewerkt. De pilotfase is goed bevallen. Met een chromebook sluiten we aan bij de individuele capaciteiten van  leerlingen en kunnen we maatwerk leveren door naast de basisleerroute ook hulpopgaven en verdiepende lesstof aan te bieden. Ook kunnen we de leerling tijdens de les volgen wat een leerling op zijn chromebook aan het doen is of heeft gedaan. Maar het gaat met name om de diversiteit in aanbod die we zo bieden en de afwisseling in manier van werken. ”

Geringe aanschafprijs

De school onderscheidt zich van andere scholen door voor dit ict middel te kiezen. Janssen: “Voordelen van een chromebook zijn het toetsenbord, de usb ingang die je mist bij een tablet, veel gratis apps en niet onbelangrijk voor de ouders: de relatief geringe aanschafprijs.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen