Zonnepanelen op zestien Oosterhoutse basisscholen

Zonnepanelen
Zonnepanelen
Foto: ONE

Op zestien Oosterhoutse basisscholen liggen zonnepanelen op de daken. Deze aanwinst laten de scholen niet onopgemerkt voorbij gaan en vieren ze met een feestelijke opening én duurzaamheidsdag. Eind maart en begin april staan een aantal openingen en duurzaamheidsdagen op de agenda.

De Touwbaan

Op 27 maart om 8.30 uur is de officiële ingebruikname van de zonnepanelen op basisschool de Touwbaan. Na een kort woordje volgt de openingshandeling. Daarna een mooi en feestelijk moment met luchthoorns en skydancers. Vrijdag 31 maart is op de Touwbaan de duurzaamheidsdag. Op die dag krijgen alle kinderen uitleg over de werking van zonnepanelen. Op een beeldscherm in de school zien de leerlingen hoeveel energie wordt verbruikt en opgewekt. Elke klas doet mee aan het ‘ren je rot’ spel en daarnaast geeft elke leerkracht op zijn manier een les over duurzaamheid.

De Duizendpoot

Op Basisschool De Duizendpoot was de officiële opening van de zonnepaneleninstallatie al in september 2016. Op maandag 3 april is op de school wel ‘hun’ duurzaamheidsdag. De officiële opening en de duurzaamheidsdag zijn op basisschool de Marcoen gecombineerd op één ochtend, namelijk vrijdag 7 april. De opening van de zonnepanelen is aan het eind van de ochtend buiten op het schoolplein en start om 11.30 uur.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen