Nieuwbouwproject met 113 woningen in Slotjes-Midden

Project 'Onder de Linden'
Project 'Onder de Linden'
Foto: Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling

Thuisvester heeft plannen om in een deel van het gebied gelegen tussen de Thorbeckestraat, Loevensteinlaan, Pieter Vreedestraat en kanaal èn aan de noordzijde van de Loevensteinlaan woningen te gaan bouwen. De gemeente organiseert hiervoor een inloopavond op donderdagavond 18 mei van 18.30 tot 20.00 uur in activiteitencentrum De Slotjes.

Gefaseerde realisatie

Sinds 2008 bestaan er plannen tot herstructurering van Slotjes Midden. De realisatie vindt gefaseerd plaats. De stadswoningen aan de Van Oldeneellaan zijn reeds geruime tijd geleden gerealiseerd en ook het Loevepark is grotendeels bebouwd en bewoond. Vanwege de gewijzigde economische omstandigheden is de planning en fasering van de herstructurering van Slotjes Midden in  2014 geheel opnieuw bezien. Het is nu tijd voor de volgende fase.

Voorontwerpbestemmings plan

Thuisvester heeft in nauwe samenwerking met Van Wanrooij projectontwikkeling voor bovengenoemd gebied een  nieuw stedenbouwkundig plan ontwikkeld. De plannen omvatten de bouw van circa 113 woningen. Er worden zowel gestapelde als grondgebonden woningen gerealiseerd. Het plan zal gefaseerd uitgevoerd worden. Het stedenbouwkundige plan is inmiddels vertaald in een voorontwerp bestemmingsplan. Vanaf donderdag 11 mei ligt het voorontwerp bestemmingsplan gedurende vier weken ter inzage bij het informatiecentrum van de gemeente Oosterhout, Slotjesveld 1.

Inloopavond 18 mei 

Tijdens de inloopavond op donderdag 18 mei wordt door Thuisvester en Van Wanrooij projectontwikkeling het stedenbouwkundig plan en de te bouwen woningen toegelicht. Aan de gemeente kunt u die avond vragen stellen over het voorontwerp bestemmingsplan en de verdere procedure. Op deze avond kun je ook kennisnemen van de invulling van de voormalige schoollocatie aan de Loevensteinlaan. Deze ontwikkeling past binnen het geldende bestemmingsplan. 

Vragen of opmerkingen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marleen Mutsaers, projectmanager via e-mailadres M.[email protected] of met Jacqueline Verstappen via e-mail J.[email protected]  via telefoonnummer 14 0162.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen