Denk mee over de nieuwe speelplekken in Dommelbergen

Speeltuintje Jan Tooropstraat
Speeltuintje Jan Tooropstraat
Foto: Google Streetview

Op woensdagmiddag 12 juli zal een medewerker van de gemeente op de verschillende speelplekken aanwezig zijn om samen met alle kinderen uit de buurt een plan voor een leuke speelplek te bedenken. Iedereen is uitgenodigd om langs te komen om jouw ideeën te vertellen, op te schrijven of om een mooie tekening te maken!

Waar en hoe laat?

  • Jan Tooropstraat 15:00 uur
  • Bosboomplantsoen 16:00 uur
  • Asselijnhof 17:00 uur

Tijdens deze middag zullen we achtereenvolgens de verschillende speelplekken bezoeken, je kunt dus meedenken over de inrichting van alle drie de speelplekken of alleen je mening geven over de speelplek die het dichtst bij jouw huis ligt. Pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s mag je natuurlijk ook meenemen! Wie weet hebben zij nog goede ideeën voor de plek of zijn er dingen waar wij met het ontwerp rekening mee moeten houden.

Aanleiding

Elk jaar wordt een aantal speelplekken in de gemeente opnieuw ingericht. In het najaar van 2017 zijn de speelplekken van de Schildersbuurt aan de beurt. Op welke manier deze speelplekken worden ingericht, dat weten we nog niet precies. Hiervoor hebben wij jullie hulp nodig! De gemeente Oosterhout heeft in 2016 de beleidsnota Buiten spelen in Oosterhout geactualiseerd. Een belangrijke doelstelling van het beleid blijft dat er wordt ingezet op goede, uitdagende en vooral ook diverse speelruimte in de verschillende woonbuurten van Oosterhout.

Buurtspeelplek

Voor de speelplekken in de Schildersbuurt-Zuid houdt dit in dat locatie Bosboomplantsoen de centrale buurtspeelplek wordt. Locaties Asselijnhof en Jan Tooropstraat worden omgevormd naar plekken met speelaanleidingen. Je kunt daarbij denken aan natuurlijk spelen met heuveltjes en bosjes of een speelpleintje.

Planning

Met de ideeën uit de buurt wordt door de gemeente een ontwerp voor de speelplek gemaakt. In september ontvangt iedereen weer een uitnodiging om de ontwerpen te komen bekijken. Hierop kun je dan nog reageren. Daarna wordt het definitieve ontwerp gemaakt. In het najaar zullen de werkzaamheden plaats vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen