Floraliatuin blijft bestaan maar krijgt wel een nieuwe bestemming

Het Theehuis in de Floralia Showtuin
Het Theehuis in de Floralia Showtuin
Foto: Floralia Showtuin

Ooit was het drie dagen hét terrein voor liefhebbers van Countrymuziek tijdens het internationaal bekende Floralia Countryfestival. En vele bruidsparen hebben in de showtuin bij het Theehuis hun trouwfoto’s laten maken. Het leek er lang op dat de tuin op 1 januari 2018 zou gaan sluiten. Maar gelukkig zijn er plannen voor een nieuwe bestemming van de schitterend aangelegde en goed onderhouden showtuin aan de Beneluxweg.

Openbaar park

Er zal een pilot worden gestart voor WMO Dagbesteding. Dat zal in eerste instantie voor de duur van twee jaar zijn. De gemeente wil hiermee een plek maken waar alle Oosterhouters zich thuis kunnen voelen en waar zij op een groene wijze invulling kunnen geven aan diverse dagbestedingsprojecten. In het huidige plan blijft de postduivenvereniging gewoon zitten waar ze nu zijn gevestigd en blijft de showtuin een openbaar toegankelijk park voor iedereen. De gemeenteraad neemt in september een definitief besluit.

Over Floralia

Sinds 1969 is Floralia al actief in Oosterheide, een destijds vooral jonge wijk in Oosterhout. Begonnen met een klein stukje grond dat ze van de gemeente Oosterhout mochten gebruiken. Dat stuk werd in cultuur gebracht en al snel groeide de eerste Dahlia’s en Chrysanten in de vers aangelegde perken. Vanaf het begin heeft Floralia alles in eigen beheer gedaan. De aanleg van de tuin, het onderhoud, de gebouwen die er later zijn gekomen, alles wordt zelf gebouwd, verbouwd en onderhouden zonder 1 cent subsidie. De club is echter vergrijsd en echt nieuwe aanwas van jonge leden blijft uit. Daarom heeft het bestuur van Floralia vorig jaar besloten om per 1 januari 2018 de tuin terug te geven aan de gemeente die er nu een nieuwe bestemming voor heeft gevonden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen