Oosterhoutse Femke de Bont Europees Kampioen Showtwirl

Femke de Bont
Femke de Bont
Foto: Martijn de Bont

Afgelopen weekend werden in Almere de Europese Kampioenschappen majorette gehouden. De Oosterhoutse Femke de Bont deed daar mee in de junior klasse samen met nog twee Nederlandse deelneemsters.

Goede voorbereiding

anaf het NK in maart kregen de Nederlandse deelnemers tijdens diverse bondstrainingen de nodige feedback. Daarmee kunnen de coaches dan aan de slag gaan. Ook Femke had de nodige tips gekregen en samen met haar coaches Sanne van Oosterhout en Lydia Dufornee werd er hard gewerkt. Net voor het EK had Femke nog een wedstrijd waar zij haar show nog aan de jury liet zien en toen was er al een mooie score en steeg het zelfvertrouwen bij Femke. Op naar het EK!

‘Zaal werd er stil van’

Femke was zaterdag 7 oktober als vierde in haar categorie aan de beurt. Haar show (op muziek van Caro Emerald: “If you go away”) ging bijna vlekkeloos en Femke kreeg de zaal weer stil. Zij bracht haar show met veel emotie en prachtige dans. Na afloop volgde dan ook een daverend applaus. De deelnemers kregen gelijk hun bruto score al te zien (daar moeten eventuele strafpunten dan nog vanaf) en toen bleek al dat de jury van haar show had genoten. Na Femke kwamen nog 14 optredens maar niemand kwam aan de mooie score van Femke. En dan is het lang wachten totdat op zondagavond de prijsuitreiking begint.

Europees kampioen!

Vorig jaar behaalde zij nog een bronzen medaille als soliste en goud met het team. Deze keer wist zij in een zeer sterk deelnemersveld gewoon de titel Europees Kampioen te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen