Voorleespret en fietsverlichtingsactie tijdens RepairCafé

Foto: RepairCafé Oosterhout

Zaterdag 28 oktober is het RepairCafé Oosterhout weer actief. De activiteiten zullen ook dit keer weer zoals gebruikelijk tussen 10.00 en 14.00 uur plaatsvinden in Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, bij Winkelcentrum Zuiderhout.

Weggooien is zonde!

We zijn in deze tijd gewend om kapotte spullen weg te gooien. Maar dat hoeft niet, het is slecht voor ons milieu, laat de afvalberg groeien en de aardse grondstoffen onnodig afnemen. Tijdens het RepairCafé is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Reparaties op textiel, kleding, computers, meubels,
fietsen en andere zaken met wielen denk aan een rollator, kinderwagen, buggy of rolstoel, elektrische apparaten, serviesgoed, speelgoed, sieraden, naaimachines. Ook het slijpen van scharen en messen of klein gereedschap is mogelijk. Ervaren, vrijwillige reparateurs zullen de reparatie samen met u verrichten als u wilt.

Voorleespret

Ook kinderen kun je gerust meenemen tijdens het RepairCafé. Zo kunnen ze zien wat er zo allemaal gerepareerd kan worden. Maar er is een extra reden! Vanaf zaterdag 28 oktober 2017 wordt tijdens ieder maandelijks RepairCafé Oosterhout in de kinderhoek voorgelezen tussen 11.00 en 11.30 uur. Voorlezen is niet alleen leuk, maar speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Kinderen tussen 0 en 12 jaar kunnen samen met hun ouders of begeleiders genieten van een leuk verhaal. Aanmelden is niet nodig.

Extra aandacht voor fietsverlichting

Daarnaast besteden we tijdens de oktobermaand evenals de ANWB extra aandacht aan de fietsverlichting, zodat zoveel mogelijk mensen weer veilig en verlicht op pad kunnen gaan door de donkere dagen in wintertijd. Om 13.00 uur ontvangen wij leden van De Lions Club Oosterhout. Zij zullen een cheque uitreiken als bijdrage voor het voortbestaan van het RepairCafé.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen