Jobexperience 2017 trapt af in de Bussel

Rotary Job Experience
Rotary Job Experience
Foto: rocwb.nl
Vier Oosterhoutse scholen, 30 programma’s, ruim 600 leerlingen. Rotary Jobexperience 2017 overtreft in haar 2e lustrumjaar alle records. Voor-examenjaar leerlingen in Oosterhout op VMBO(T)-, HAVO-, en VWO-niveau krijgen de gelegenheid kennis te maken met de praktijk van hun gewenste studierichting. Dinsdag 31 oktober start Jobexperience met maar liefst twee kickoff-sessies in theater de Bussel.

Kijkje in de beroepspraktijk

Jobexperience gunt leerlingen een kijkje in de beroepspraktijk. Zo kunnen zij beter een keuze maken voor een vervolgstudie of baan. Leerlingen van het Hanze-college, Effent, mgr. Frencken College en het Oelbert Gymnasium kunnen dinsdag kennis maken met programma’s in verschillende beroepsvelden. De avond is opgedeeld in twee delen; programma’s op MBO-niveau en programma’s op HBO/WO niveau.

Veel keuze

De beroepsvertegenwoordigers halen in een korte presentatie alles uit de kast om de leerlingen enthousiast te maken voor hun vak. Ook deelnemers van de vorige edities krijgen het woord om hun ervaringen te delen. Na de presentaties is er ook nog volop kans om vragen te stellen en in te schrijven op een van de programma’s.
Eline 16, (nu: MBO): 
“Na het programma bij Sivomatic wist ik het zeker; ” Ik wil naar het Radiuscollege (red: Laboratoriumonderwijs). Tijdens het bedrijfsbezoek kreeg ik het hele bedrijf te zien, maar ik voelde mij thuis in het lobaratorium. Met een witte jas deed ik die middag kleine onderzoekjes en wist ik dat ’t was! “

Kennismaken met de praktijk

De komende tijd krijgen leerlingen de kans om onder schooltijd een dagdeel mee te draaien met een beroepsbeoefenaar. Deze kennismaking op de werkvloer bevestigt een gevoel van een leerling of behoedt hem/haar juist voor een verkeerde studiekeuze. Zeker nu studenten steeds efficiënter moeten studeren blijkt Jobexperience een welkome aanvulling.

600 Oosterhoutse leerlingen

Inmiddels nemen ruim 600 Oosterhoutse leerlingen van het Effent, Hanze , Sint-Oelbertgymnasium en Mgr Frencken College deel aan Rotary Jobexperience. Het initiatief komt tot stand door een intensieve samenwerking tussen de drie Oosterhoutse Rotaryclubs, scholen, bedrijven en instellingen. Gezamenlijk gunnen zij zo de Oosterhoutse leerlingen een uniek kijkje in de keuken.

Rotary Jobexperience 2017

31 oktober 2017: Kick-off programma’s in Theater de Bussel.
  • 18.30 uur: Inloop en presentaties programma’s op MBO-niveau
  • 20.15 uur: Inloop en presentaties programma’s op HBO- en WO-niveau
November 2017- maart 2018:  Praktijkbezoeken en programma’s. Leerlingen die interesse hebben de avond bij te wonen kunnen contact opnemen met de decaan van hun school.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen