Burgemeester reikt onderscheidingen uit aan brandweerlieden

Foto: Gemeente Oosterhout

Vier vrijwillige brandweermannen namen gisterenavond afscheid van de brandweer Oosterhout. Patrick Gommeren was 26 jaar brandweervrijwilliger en ontvangt vanwege zijn jarenlange inzet voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Huisman speldde hem daarnaast ook een gemeentelijke onderscheiding op. Een gemeentelijke onderscheiding is er ook voor Arjan Meinesz, die vijftien jaar actief was voor brandweer Oosterhout. Hans Kaal en Sidney Krijnen ontvangen een afscheidsoorkonde en legpenning van Brandweer Nederland. Tijdens de feestavond van brandweer Oosterhout reikt de burgemeester verder aan elf jubilarissen de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid of het bijbehorende jaarteken uit. Negen jubilarissen ontvangen brandweermedailles.

Patrick Gommeren

Patrick Gommeren was 26 jaar brandweervrijwilliger. Met zijn jarenlange brandweerinzet heeft hij zich intensief en belangeloos ingezet voor de samenleving. Die verdienste is aanleiding voor Zijne Majesteit de Koning om hem te eren en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook aan het Oosterhoutse gemeentebestuur zijn zijn verdiensten niet ongemerkt voorbij gegaan. Daarom ontvangt hij als blijk van waardering de gouden gemeentespeld.

Arjan Meinesz

Vijftien jaar was Arjan Meinesz brandweervrijwilliger. Hij viert dus tevens een jubileum en ontvangt een vrijwilligersjaarteken. Ook hij heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Oosterhoutse samenleving. Daarom ontvangt hij als blijk van waardering de zilveren gemeentespeld.

Vrijwilligersmedailles
Openbare Orde en Veiligheid en Brandweeronderscheidingen

Nederland kent medailles voor trouwe dienst, die vanwege Zijne Majesteit kunnen worden uitgereikt. De Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid is er daar een van. Een medaille, die wordt toegekend aan mensen die in een aaneengesloten periode van tien jaar in repressieve dienst taken hebben verricht op het terrein van openbare orde en veiligheid. Brandweervrijwilligers bijvoorbeeld! De decoratie kent verder jaartekens, die om de vijf jaar kunnen worden uitgereikt. Ook dit jaar is weer een aantal Vrijwilligersmedailles toegekend aan vrijwilligers van het korps Oosterhout. Burgemeester Huisman zal de medaille met bijbehorende oorkonde uitreiken aan:

  • Jim van Dongen, Bram Kamp, Lars Mink en Izabella Kivits-Kaminska (10 jaar);
  • Toine van Rijswijk, Gerd-Jan Voermans, Arjan Meinesz en Karlijn de Jongh (15 jaar);
  • Jean-Pierre van der Burgt (25 jaar)
  • Cees Vermeulen (30 jaar);
  • Peter Ballemans (40 jaar).

Ballemans, Vermeulen en Van der Burgt ontvangen ook de bij hun jubileum behorende brandweerdecoraties. Een brandweerdecoratie is er ook voor Jack van Dorst, die 35 jaar in dienst van de brandweer is. En Christian van Ginneken, Henz Bayens, Johan Vermaat, Danny Wortel en Hans Hazelzet ontvangen een brandweermedaille vanwege hun koperen brandweerjubileum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen