Nr 5 van de PvdA stelt zich voor: Anita van Helmond

Anita van Helmond
Anita van Helmond
Foto: PvdA Oosterhout

De PvdA Oosterhout is erin geslaagd om voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een lijst samen te stellen met een mooie diversiteit van kandidaten: man, vrouw, jong en oud. Vandaag stelt nummer 5 van de lijst zich voor: Anita van Helmond.

“Geboren en getogen in Oosterhout en na bijna 20 jaar te zijn weggeweest ben ik vanaf 2000 weer terug, maar nu samen met mijn gezin. Onze twee kinderen zijn hier opgegroeid en naar school gegaan. Al ruim 35 jaar werk ik als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen in Brabant, waarvan de laatste jaren als leidinggevende in het Amphia Ziekenhuis.

Binnen mijn huidige functie zie ik hoe belangrijk het is om de zorg rondom de patiënt zo goed mogelijk te organiseren. In de gemeentepolitiek wil ik mijn ervaring in de gezondheidszorg dan ook in gaan zetten om voor iedereen de zorg beter toegankelijk te maken.

Graag wil ik meedenken over de juiste keuzes met betrekking tot besteding van de zorggelden.  Hierbij staat een goede balans tussen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, het leveren van maatwerk in de zorg en het voorkomen van overbelasting bij de mantelzorgers centraal. Daarbij is ondersteuning vanuit de gemeente van groot belang. Zorgen voor de zorg en voor elkaar.

Graag wandel ik in de bossen in de buurt van de wijk waar ik woon. Ik vind het belangrijk om me in zetten voor de leefbaarheid van onze gemeente zodat Oosterhout een stad blijft waarin we kunnen blijven genieten van de natuur om ons heen en waarin iedereen zich thuis voelt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen