Kletscafé: “Waarom geen antwoord op vragen over ontslag van de burgemeester?”

Foto: D66 Oosterhout

Komende zaterdag 3 maart is het weer Kletscafé in Oud Brabant aan de Leijsenhoek. Dit maal gaat het over transparantie in de politiek. Kletscafé begint om 16.00 uur, is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door D66 Oosterhout in samenwerking met D66 Gilze Rijen. 

Gedragsverandering van de burger

Het eerste uur, van 16.00 tot 17.00 uur, wordt gevuld met een discussie over ‘Gedragsverandering van de burger’. Een voorbeeld hiervan is het scheiden van afval. Oosterhout kreeg veel kritiek met de introductie van Diftar. Inmiddels is men gewend geraakt aan het scheiden van papier, plastic, gft-afval. Sterker nog, de burger krijgt het gevoel mee te werken aan een beter milieu.

Ondergrondse vuilcontainers

In Gilze Rijen is nu de discussie gaande om het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers. Vragen als: “Krijgen we niet teveel zwerfvuil naast de containers? Hoe moet dat worden gehandhaafd? Wat moeten wij gaan betalen per vuilniszak? Het zijn allemaal vragen die voor de burgers van Gilze Rijen nog niet naar tevredenheid beantwoord. Hoe denkt de politiek hierover? Een deskundig panel gaat aan de hand van een drietal stellingen de discussie aan met deskundigen en publiek.

“Waarom geen antwoord op vragen over burgemeester?”

In het tweede uur gaat het over transparantie. Iedereen heeft er de mond van vol. Waarom geeft de raad geen antwoorden op vragen omtrent het ontslag van de burgemeester? Wat houdt geheimhouding in? Wat mag wel en wat niet gezegd worden? Wat bepaalt Den Haag en wat bepalen we zelf? Is er nog vertrouwen in de raad? Wat kan de politiek in zijn algemeenheid doen om de burger voor zich te winnen? Het zijn zomaar enkele vragen die in tijden van onzekerheid spelen bij de burger. Ook deze discussie wordt voorgezeten door een deskundig panel die graag in debat gaan met de burger.

Uitzending

Kletscafé wordt rechtstreeks uitgezonden op Facebookpagina van D66 Oosterhout. Zoals gebruikelijk is er in de pauze live-muziek, Jan Schellekens zorgt voor de vaste column en Eus Roovers evalueert de middag op geheel eigen wijze.

  • KLIK HIER voor de Facebookpagina D66 Oosterhout
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen