Uitreiking cultuurprijs op 8 april in De Schelleboom

Foto: Cultuurprijs

Zondag 8 april worden in Vestzaktheater De Schelleboom de cultuurprijs en de stimuleringsprijs van de gemeente Oosterhout uitgereikt.

Cultuurprijs

Ieder jaar wordt de Cultuurprijs, een oeuvreprijs, uitgereikt aan een persoon, stichting, vereniging, organisatie of activiteit die op een bijzondere wijze een bijdrage levert/heeft geleverd aan het culturele klimaat van Oosterhout. Daarnaast moet er een aantoonbare verbinding (wonen en/of werken) met de gemeente Oosterhout zijn. Voorwaarde is dat er sprake is van een oeuvre, dat wil zeggen een aaneengesloten reeks van ‘werken’ die gaandeweg het leven is opgebouwd.

Stimuleringsprijs

Voor het erkennen en stimuleren van (jonge) talenten en nieuwe initiatieven is er de Stimuleringsprijs. Hierbij kun je ook denken aan experimenten binnen het culturele veld. Het hoofdcriterium is dat de winnaar de potentie heeft om door te ontwikkelen, nog onvoldoende in de schijnwerpers staat én dat de winnaar een aantoonbare verbinding (wonen en/of werken) met de gemeente Oosterhout heeft.

Jury

De jury heeft afgelopen periode de voordrachten van het publiek beoordeeld en heeft daaruit een winnaar gekozen. Wie dat is wordt deze middag duidelijk tijdens een interessant cultureel programma. De prijs zal worden uitgereikt op zondag 8 april 2018 in Vestzaktheater de Schelleboom.

  • Kaarten zijn HIER online gratis verkrijgbaar.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen